Kakao, mák apod., ale zdravě. Poraďte

lu777
5. únor 2012

holky mám dotaz - kvůli neustálým zdr. problémům jsem teď vyřadila úplně cukr... je mi líp ale teď koumám že třeba kakao má hodně hořčíku a dalších látek, mák zas vápník....
mák si teda můžu dát na těstoviny třeba s nějakým sirupem a nebo si upéct makovník doma takhle taky...
počítám že naslano se udělat nedá??? nemůžu k tomu nikde nic najít.... 😕

a kakao - taková čokoláda třeba, i když je třeba bio a má hodně procent kakaa, tak má vždycky cukr, že? bez cukru se asi nedělá?? (nemyslím nějaký aspartam nebo jiné nezdravé náhražky...).... vím že existuje třeba STEVIA ale netuším jestli se s ní dělá třeba čokoláda??

zatím funguju na sušeném ovoci, oříškách a semínkách 😀
díky za jakékoli postřehy!!! vím že většinou se zdravá alternativa nějak najde, ale občas je to detektivní pátrání 😀