Mám v plánu dělat jogurtový dort s cukrářskýma piškotama a ovocem, ale nejsem si jistá, zda dort bude držet? Recept je psaný z jogurtů Holandia a je psáno nechat vykapat. Zajímalo by mě, jestli bude držet i bez vykapání? Je tu někdo, kdo má s těmito nebo i jinými jogurty zkušenost? Budu moc ráda 🙂.
Pokud nenecháš vykapat, musela by si použít želatinu aby držel.
vykapání není nic složitého, stačí látkový kapesník nebo čtvercová plenka na sítko a nechat vykapat, pak ještě lze doždímat
určitě nebude držet, musíš přidat želatinu....
Přidala bych želatinu za studena od dr.Oetkera.. Stojí asi 25kc a lehce se s ni pracuje..jinak bez vykapani to fakt držet nebude....
Tak nakonec jsem opravdu neriskovala a neexperimentovala a do dortíku místo jogurtu dala zakysanou smetanu, takže dortík po všech stránkách parádní 🙂. Jinak děkuji všem za rady 🙂.
Jinak jeste doplnim pro priste třeba - jestli pro děti tak raději místo zelatiny doporučuji agar, sežene se ve zdravé výživě. Dělala jsem a drží krásně. Navíc je to rasa, tak se hodí i třeba na první narozeniny, narozdíl od té zelatiny 😉
@sabuska Podle mě nebude. Nechává se vykapat proto, aby obsahoval co nejméně vody, po vykapání se z něj víceméně stane lučina. Pokud bys ho nenechala vykapat, tak sice něco nasáknou piškoty, ale nebude to držet.