Nemáte nějaké nápady na jednoduché vaření(nevaření) s dětmi? Chtěla bych vymyslet program pro menší skupinku dětí na téma vaření, ale nenapadá mě, co by se dalo připravovat?
Díky
Já jsem chodila v 1. třídě na kroužek vaření a pamatuju si, že jsme zdobili perníčky a vařili myslím bramborovou kaši s párkem a míchaný vajíčka, víc si nepamatuju 😀
Jinak bych asi zkusila třeba i takové ty "hravé" sendviče - plátky chleba obložené šunkou apod. tak, aby tvořili obličeje, pak třeba to výše zmiňované zdobení cukroví, nějaké záviny (třeba listové těsto s anglickou a sýrem, zavinout, nakrájet šneky) a upéc, slaný koláče apod. Něco, v čem není moc krájení, ale je tam hodně vrstvení - třeba francouzský brambory.
kromě jednoduchých receptů, podívala bych se po netu a do knihovny, sama mám doma pár knížek vaření s dětmi, aby je to bavilo 😉 syna to velmi baví, takže vařívá se mnou a už plno receptů jsem využili.... Ale opravdu záleží i na věku dítěte....
U nás bodují jednohubky - na slano, i sladko z piškotů a banánů (na párátko piškot, banán, piškot a obalit v rozpuštěné čokoládě).
Tak nevím, jak jsou staré? Mohly by si dělat toustíky, napichovat špízy třeba z ovoce nebo ze zeleniny/sýra, péct nějaké uplácané nebo vykrajované sušenky, udělat si mléčno-ovocný koktejl nebo i zmrzku, uvařit těstoviny s nějakou jednoduchou omáčkou, jestli už můžou i krájet tak třeba polévku nějakou zeleninovou...