Holky, jak používáte javorový sirup, do čeho všeho ho dáváte, máte nějaké recepty? Já ho dávám akorát na lívance, palačinky, pudink, na zmrzlinu, na ovoce, do pohárů....je pro něj ještě nějaké jiné využití? Díky 😉
miksa - jo, na jogurt jsem zapomněla - mňam mňam - bílý jogurt s musli a sirupem 😵
Ahoj jabber,
dělala jsem bio sušenky ze špaldové mouky s javorovým sirupem. Neměly chybu 😵 Je to recept od Hanky Zemanové, která napsala vlastní bio kuchařku. Používá ho dost často místo klasického cukru. Jen je třeba si ohlídat, aby nebyl uměle doslazován cukrem.
Javorový sirup myslím všude kam někdo jinak dává cukr. Pokud na to ovšem stačí vaše peněženka 😉 Jinak, pokud vás zajímá, i javorový sirup je na bázi jednoduchých cukrů. Lépe je používat pouze obilné slady. Více v diskusi 'Děti a makrobiotika'
Ro.le, obilné slady jsem objevila teprve nedávno a příjemně mě překvapily. Hodně mi připomínají med. Zatím jsme zkoušeli rýžový a kukuřičný.
ahoj používá ho tchýně a dává ho do jogurtu, čaje, na ovoce a do pohárů. jinak nevím jaké má ještě využití.