Ahojky, holky, jaké vaříte polévky? Kristýnce je 10 měsíců, chci jí dávat polévky, ale nevím, jaké jí uvařit. Poraďte prosím, popřípadě máte recept? díky.
Hovězí zeleninová polévka
20g vařeného libového hovězího masa
1 kousek mrkve (20g)
1 kolečko petržele a stejné množství pórku (20g)
350 ml teplé vody
1/2 lžičky olivového oleje
Omyté, nadrobno nakrájené hovězí maso zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Očištěnou a omytou zeleninu přidáme k masu a vaříme, až je vše měkké. Maso a část zeleniny vyjmeme a necháme do masozeleninového příkrmu. Zbytek rozmixujeme, přidáme olej, zamícháme a podáváme.
Rajská polévka
1 lžička rýžové kaše
1 středně velké rajče (40g), petrželka
1 lžička olivového oleje
Rajče spaříme vroucí vodou, ponoříme krátce do studené vody, oloupeme a nakrájíme. Zalijeme asi 300ml vody a uvaříme doměkka. Takto připravenou polévku zamícháme, přidáme trochu oleje a najmeno nasekanou petrželku.
Já osobně ráda vařím pro Míšu, a vůbec mi polivky nedělají problém a Míša je miluje 🙂 Je to snadné, vaří se stejně jako pro dospělé akorát bez koření, když je hotová odoberu malému aspoň tři porce, jednu spapá hned a ty další jdou do mrazáku...... no a pak nám je dochutím. Jsou dobré i z toho důvodu, že dítě s nimi dostane i tekutinu a nemá problém se zácpou.......... Nejradši vařím vývarovky se zeleninkou. Pak vše vidličkou rozmačkám přidám i masko a Miša sní i 250g. 😉
power700 - až budu mít čas přidám jěště pár receptů 😉
eppik.m - děkuji moc za recepty. Doufám,že mi to bude malá papat. Včera jsem dělala bramboračku, dala jsem jí to bez soli a koření a snědla pár lžiček a šklebila se na mě 😀 Tak doufám,že nám jiný půjdou baštit líp. 🙂
já bych je vařila asi stejně jako pro nás dospělé, ale nedávala tam sůl ani jiné koření 😉 a taky asi z libovějšího masa - no já bych polévky u nás taky ráda zavedla, ale máme problém dostat do pusy tuhou stravu, natož tekutou, protože lžička je hrozně zajímavá věc k chytání 😝 😀