Nějak mám tvůrci krizi a nic mě nenapada.. Co delavate na večeři doma nejraději vy? Pečivo + pomazanky, tousty, vajíčka....??
Normální teplá jídla jako k obědu. Maso plus příloha, omáčky, zapečené těstoviny, pizza...zkrátka všechno možný.
Při tvůrčí krizi vyhlašuju lov 😎 Jinak míváme zbytky od oběda (neumim vařit pro dva, pokaždý vařim jak pro armádu).
Varim teply vecere vetsinou "eintopf"
palačinky, chleba ve vajíčku, často polívky
u nas je vzdy tepla vecere... takze kazdy vecer na pul 7 je jidlo.... delam vse mozny.. spagety.. kureci prsa.. pecu cely kure... testoviny.. atd...
U nás je standartem každý den miska zeleninového salátu (různého) anebo aspoň hodně bohatě obložený talíř zeleninou a k tomu pečivo s něčím - lučina, máslo s tvrdým sýrem, kvalitní šunku, pomazánku, řeřichu,.....
Poslední dobou jsem ale dost hladová, takže vařívám i teplé večeře, většinou se snažím je dělat spíš zeleninové, jelikož maso bývá k obědu. Tak třebas zapečený zeleninový nákyp, mrkvičku na másle s červenou čočkou a brambory,...
Děláváme i domácí pizzu, děláme si vlastní těsto a ingredience dáváme podle chuti. Někdy mám taky tvůrčí krizi, ale vždycky dáme něco, na co máme chut. 🙂
my jíme jak kdy...někdy jako oběd, někdy jako snídani. prostě podle toho, co je doma. se speciálními večeřemi se nevymýšlíme 😅
@milmic jak děláš mrkvičku na másle s čočkou? já dělávám klasiku zasmaženou mrkvičku s hráškem, brambory a vejce, tak ráda obohatím o další kombinaci 😉
@blahova_andrea Úplně jednoduše. 🙂 Nakrájím mrkev, dám ji na másl oa posolím. Pak čekám. 😀 Až je mrkev skoro měkká, přidám červenou čočku, nechám opražit, pak zaliju trochou vody, eventuelně vývarem a počkám, až se to oboje dodělá. 😀
My vecerime většinou klasická obedova jídla, na oběd se totiž sejdeme jen o víkendu a nosíme si často krabičky z domova. Občas máme vajíčka na různý způsob, sem tam třeba parky, výjimečně jen pečivo s něčím, ale to musíme mít klasický teplý oběd.
Většinou večeři nevaříme, takže většinou pečivo s něčím. Občas panini. Někdy vajíčka, párky, palačinky, občas nějaké rychlé jídlo, např. špecle se šunkou, sýrem, smetanou a vejcem. A když jsou nějaké zbytky od oběda tak co bylo k obědu (např. dneska byl k obědu bramborák, zelí a uzený a k večeři zbyly bramboráky 🙂
@milmic a dáváš k tomu ještě něco kromě brambor? třeba vajíčko, okurku...nevím 😅 díky 😉
Manžel si večeře dělá sám, připravuje si jen studené někdy si uvaří párky, míchaná vajíčka nebo toasty. Musím uznat, že dělá skvělé míchaná vajíčka a toasty. 🙂
Někdy máme to, co bylo na oběd. jinak pomazánky s čerstvým pečivem, tousty, pizzu, jeto různý 🙂 Někdy "chňapky" - kdo si co chňapne, to má 🙂
Každý si vezme co chce, většinou chleba s něčim..občas chleba ve vajíčku, málokdy něco uvařim...když je uvařeno, tak jen proto že to nesnědl k obědu
Střídám teplé a studené večeře.Buď chleba/rohlík s něčím s třídám s palačinkami,bramboráky nebo topinkami ve vajíčku,které si potřeme plnotučnou hořčicí a posypeme nakrájenou cibulí 🙂
jak kdy a jak se nám chce. někdy salát, jindy bramboráčky, jindy si uvaříme sytou polévku, jindy zas obložený chléb se zeleninou, jindy dojídáme oběd, jindy si objednáme pizzu/čínu,.... prostě podle nálady. ale snažíme se o zdravější večeře a aby pizza apod. byla jen výjimečně ;) (narozeniny apod.)
@blahova_andrea Dávám k tomu brambory. Ale můžeš k tomu dát i maso na kostečky nebo nějakou další zeleninu, podle chuti. Nám to chutná i takto. 🙂
@milmic díky. někdy to zkusím. zase bude změna. člověk fakt neví, co pořád vařit 😅
@blahova_andrea Mám stejný problém. Proto ráda projíždím zdejší alba s vařením a našla jsem tam u lecjakou inspiraci. Něco člověk jen vyzkouší a něco zařadí do běžnýho jídelníčku. 🙂
@milmic jj, mám to stejně. některá jídla tady z mk už u nás doma stihla zdomácnět 🙂
Já dělám pro syna a manžela teplé večeře, sama nevečeřím.
Večeře jsou podle času a chuti....špagety, guláš, pečené kuře apod.
nebo párky s bramborovou kaší, buřtguláš, francouzské brambory, rizoto, bramborák, bramborové placky s uzeninou
když je úplně nejhůř uvařím aspoň rychlou zeleninovou polívku (houbovou, brokolicovou, česnečku, pórkovou) a k tomu obložené chleby, nebo topinky s pomazánkou apod.
vařím většinou teplé - včera panenka s vařenýma bramborama, předevčírem kuřecí plátky s zeleninou, dneska budou kuřecí stehna pečená dohromady s cibulí, dýní a bramborama.
občas dělám polívky - za psolední týden byla květáková a pórková, teď je v lednici ještě vývar z toho kuřete.
studené obložené chleby máme tak max 1-2x týdně.
Manzel obedva v praci, takze varim jen vecere a z 90% teple, maso s prilohoi, omacky, testoviny, sladke, dom.pizza....ruzne stridam, nekdy je treba jen polevka nebo salat s pecivem nebo jen studeny talir. Delam toho vic a druhy den to dojime s dcerou k obedu. A vecer zas varim nove.
Manžel o teplé večeře moc nestojí, takže většinou máme chlebovky a nesmí chybět salát. Když už vařím, tak bezmasé rychlovky. Palačinky, bramboráky, chleba ve vajíčku, polévky.
Já si vařím do práce obědy, takže na teplé večeře už není čas a ani bychom je nechtěli. Večeře máte tedy studené a dost je opakujeme. Caprese, tunák, salat s fetasýrem, salát s mozarelou, tzatziky, tvorohové pomazánky stokrát jinak 🙂. Maso si někdy vařím k obědu a celkově jsem spíš takovej polovegetarián 🙂
Ahoj, když moc nestíhám tak manželovi udělám Topinky s masovou směsí 🙂 Je to rychlé a manžel si to pochvaluje že se i nají 🙂
Recept zde:
http://receptyprokazdeho.cz/topinka-masovou-smesi/
🙂
U nás je většinou studená kuchyně, ale milujeme tousty, topinky, smaženky, obložené bagety, občas koupím mraženou pizzu a přidám ingredience 🙂