Jak udělat tyto dortíky?

smallinka
3. zář 2015

Blíží se první narozeniny našich dvojčátek. Dort chci udělat sama dětský, asi ten z jablíček a pudingu. Nejjednodušší je udělat dort do dortové formy, kterou mám ale jenom jednu velikou. Spíš by se mi hodily dvě malé, aby měly holčičky každá svůj dortíček 😉 Proto budu muset udělat asi něco takového co je na obrázku? Poradíte mi někdo jak na to? Na to asi není potřeba žádná forma.....? Na obrázku je dort spojený, ale já bych udělala dva malé. Děkuji za vaše odpovědi 🙂

smallinka
autor
3. zář 2015

.

veri0007
3. zář 2015

@smallinka dej do misky, velikosti jaké chceš mít dortíky, sáček nebo lépe potravinářskou folii. udělej do misek dort, dej vychladit a pak vyklop. Bodeš mít nahoře to co jsi dala dospod😉 Folii pak jen stáhneš a můžeš dozdobit😉

veri0007
3. zář 2015

@smallinka ten dort co máš na obrázku je evidentně taky tak dělaný a pak je teprve spojený 😎

usvitka
3. zář 2015

"formu" nějakou určitě potřebovat budete, ale řekla bych že stačí jakákoliv miska vhodné velikosti vyložená fresh folií, kde naskládáte piškoty a zalijete něčím co ztuhne (např. puding), pak vyjmete a opatrně odloupnete folii...

smallinka
autor
3. zář 2015

Děkuji za odpovědi, s tou fólii by mě to samotnou nenapadlo 😉 jj dám tam piškoty a směs jablíček s pudingem tak by to mělo držet jako želatina..... 😉 no bude to zajímavý.....mističky mám dvě takové stejné velikosti tak to problém nebude......