Ahoj holky,
Chtela bych se zeptat a poradit se, jak rozumne a efektivne nakupovat a varit – co vsechno mate, co vsechno nakupujete –když tady vidim takove pekne recepty, na netu najdu, ze potrebuju to a to, tak se mi to nikdy nepodari vychytat. Asi se zrovna neumim vymacknout, co mam na mysli, ale když si třeba koupim pesto na testoviny, udelam ho jednou, dvakrát, a pak mi samozrejme v lednici zplesniví. Když je na taliri ruzicka brokolice – to kupujete celou brokolici? Nejak mi to nejde nakombinovat… třeba ikarkulka tady ma takove uzasne fotky, ale asi neumim nakupovat a nasledne to vsechno zpracovat, chtela bych zacit s vice zeleniny, ale zas at mi to neshnije vsechno :( Bydlim sama, varim si vecer do práce, o víkendech… Snad jste me pochopily a přihodíte nejake triky 🙂
@sklepka Já mám suroviny, které často používám, případně jsou hodně frekventované stále v lednici (tvaroh, zakysaná smetana, pom. máslo, smetana...). Hodně věcí mám v mrazáku- viz třeba ta brokolice- prodávají se krásné růžičky a z pytliku si vyndáš, kolik potřebuješ 🙂 Jinak to chce asi taky před nákupem trochu promyslet, co bys za nová jídla chtěla zkoušet a jaké suroviny k tomu třeba. Osobně nakupuji 1x týdně a v pohodě 🙂
naprosto ti rozumim...taky to moc nevychytavam a mam pocit ze porad neco vyhazuju nebo naopak ze nemam z ceho varit 🙂
taky to mám někdy tak... buď toho mám opravdu hodně a nebo nemám nic... ale praxí se to stále zlepšuje, chce to opravdu jen čas a plánovat a plánovat 😉
Nemim hospodarit
Tak ja jsem prebornik na recyklaci jidla .-))) Me to strasne bavi. U nas se skoro nic nevyhazuje. Pokud neco zbyde, udelam z toho na druhy den neco jineho. Jinak uz vim, co za tyden spotrebuju, varim ze zakladnim surovin. Mam hodne veci zamrazeno.
@sklepka ahoj, některé věci se dají i na pár dní zamrazit a pak použít 😉 já kupuju pesto co nejmenší sklenici a dávám ho na co nejchladnější místo v lednici. Obecně jíme hodně ovoce a zeleniny, takže jsme to množství už tak nějak s manželem vychytali, ale někdy se stane, že zapomeneme na mrkev v lednici 🙂 chce to prostě cvik a praxi, nebo si koupit brokolici a ze zbytku udělat brokolicový krém, který si můžete pohodlně zamrazit.. asi tak. Není to věda 😉 jen otázka praxe 🙂