ahoj maminy, mám malé děti a ty obědy bych chtěla mít klasiku, jedeme k moři a tak jak dlouho zavařujete a při kolika stupních hotové jídlo? UVařím guláš, dám ho do zavařovací sklenice ...a jak dlouho sterilovat, aby to 14 dní vydrželo???díky za rady 🙂
My na dovolený taky hodně zavařovali jídlo. Hotové jídlo je potřeba zavařovat 2x. Poprvé 1,5h a pak druhý den ještě 1h. To pak klidně vydrží i rok. Prostě domácí konzerva. Pokud se do dvou týdnů mělo sníst, tak stačí zavařit jednou (aspoň tu hodinu při varu- teploměr nemám prostě se voda musí vařit), ale i tak jsme to radši měli v lednici.
@moucha Já zatím zavařovala jen jídlo pro dospělé (pečené kuře, maso na houbách...) čerstvě uvařené na 100 stupňů (var) asi 20-30 minut a nikdy se mi nezkazilo. Pro jistotu do odjezdu můžeš uchovávat v lednici a nevystavovat to extremním podmínkám na cestě, nedavat na slunce apod., ale to je jasné.