Holky, jak dlouho necháváte odležet těsto na cukroví?

22. lis 2024

Ahoj holky, jdu dělat rohlíčky, potřebuju je udělat dnes, v lednici je od 16:40 bude to i tak dobré? Stačí to? Děkuji

hezz17
22. lis 2024

To je podle me malo.

hezz17
22. lis 2024

Rohlicky alespon davat na plech vyndany z lednicw

autor
22. lis 2024

@hezz17 No ja bych je hned upekla

autor
22. lis 2024

@hezz17 Psali tak 2 hodinky no nevim

hezz17
22. lis 2024

Jde o to aby bylo dost vychladle maslo

autor
22. lis 2024

@hezz17 Jasně tomu rozumím. Ja vždycky pekla až druhý den, ale ze dnes zrovna na to spěchám 😔

miryp
22. lis 2024

Když hodně spěchám, tak ráno zadělám těsto a odpoledne peču. Péct s krátkým odstupem od zadělání těsta nedoporučuji, těsto má tendenci se roztékat a drobit.

alice180
22. lis 2024

Rohlíčky vůbec pak se blbě tvarujou. Takže zadělám a dělám. Perníčky - těsto den před pečením. Linecký taky a crincles taky den předem. Víc cukroví nedělám protože se to nikdy nesnědlo. Tohle se sežere hned 🙂

somalicats
22. lis 2024

Záleží na receptu, ale dají se dělat i hned, jen bývají křehčí, takže se mohou pak při obalování v cukru lámat. Když budeš dostatečně "něžná", tak to dáš.

autor
22. lis 2024

@alice180 chci se zeptat, crinkles budu dělat letos poprvé, mohou se také péct už teď jako třeba linecké? Nebo se dělají jako nepečené třeba týden před Vánoci? Děkuji . 🙂
Holky vyprdla jsem se na to, budu to péct zítra.

alice180
22. lis 2024

Tak crincles rychle tvrdnou, takže pár dní před Vánoci. Já je dělám většinou 21/22.

miryp
22. lis 2024

To už pečeš na Vánoce? Kde to skladuješ, když je tak teplá zima? Já peču až po Mikuláši a stejně musím cukroví na balkoně schovávat do polystyrenu proloženého ledovými bloky, jinak by to nepřežilo...
Crinkles jsou do pár dní jako beton a těsně před Vánoci už nechci nic péct. Našla jsem si proto náhradu, která vypadá stejně, ale zůstává měkká, i když jí peču druhý prosincový týden. Peču podle tohoto receptu, a to jak originální verzi, tak verzi s kokosem a citronem a jsou fakt výborné a měkoučké https://www.laskominyodmaryny.cz/2013/12/pomera...

autor
22. lis 2024

@alice180 Děkuji moc 🙂

@miryp Děkuji za info. 🙂 juknu. Jinak u nás je kolem 5 st a když je teplo, tak máme komoru, kde máme zimu, jsme ve zděném baráku. 🙂

martulka88
22. lis 2024

Těsto odležet alespoň 4 hodiny, lépe přes noc. Já zadělávám 1-2dny dopředu a pak peču. Crinkles jsem četla, že to chce těsně před spotřebou - takže jako krémy a nepečené (což dělám 22. a 23.12. - dle času).

blondynka400
22. lis 2024

Záleží jaké máš těsto. Já používám recept bez vajíčka, formování rukou (ne to formy), stačí hodinka v lednici. Když hodně pospíchám, tak 30 minut v mrazáku. Ale já celkově všechny těsta nenechávám uležet a to mám rodinné recepty, kde se vždy těsta nechali uležet v lednici minimálně 24 hodin, ale za mne to potřeba není. Nevidím žádný rozdíl, možná naopak se s tím lépe pracuje.

lenkalubina
26. lis 2024

Nechávám těsto v lednici i tyden😉 super se s ním pak pracuje a je moc dobře odlezene