Ahoj holky, jdu dělat rohlíčky, potřebuju je udělat dnes, v lednici je od 16:40 bude to i tak dobré? Stačí to? Děkuji
Rohlicky alespon davat na plech vyndany z lednicw
@hezz17 No ja bych je hned upekla
@hezz17 Psali tak 2 hodinky no nevim
Jde o to aby bylo dost vychladle maslo
@hezz17 Jasně tomu rozumím. Ja vždycky pekla až druhý den, ale ze dnes zrovna na to spěchám 😔
Když hodně spěchám, tak ráno zadělám těsto a odpoledne peču. Péct s krátkým odstupem od zadělání těsta nedoporučuji, těsto má tendenci se roztékat a drobit.
Rohlíčky vůbec pak se blbě tvarujou. Takže zadělám a dělám. Perníčky - těsto den před pečením. Linecký taky a crincles taky den předem. Víc cukroví nedělám protože se to nikdy nesnědlo. Tohle se sežere hned 🙂
Záleží na receptu, ale dají se dělat i hned, jen bývají křehčí, takže se mohou pak při obalování v cukru lámat. Když budeš dostatečně "něžná", tak to dáš.
@alice180 chci se zeptat, crinkles budu dělat letos poprvé, mohou se také péct už teď jako třeba linecké? Nebo se dělají jako nepečené třeba týden před Vánoci? Děkuji . 🙂
Holky vyprdla jsem se na to, budu to péct zítra.
Tak crincles rychle tvrdnou, takže pár dní před Vánoci. Já je dělám většinou 21/22.
To už pečeš na Vánoce? Kde to skladuješ, když je tak teplá zima? Já peču až po Mikuláši a stejně musím cukroví na balkoně schovávat do polystyrenu proloženého ledovými bloky, jinak by to nepřežilo...
Crinkles jsou do pár dní jako beton a těsně před Vánoci už nechci nic péct. Našla jsem si proto náhradu, která vypadá stejně, ale zůstává měkká, i když jí peču druhý prosincový týden. Peču podle tohoto receptu, a to jak originální verzi, tak verzi s kokosem a citronem a jsou fakt výborné a měkoučké https://www.laskominyodmaryny.cz/2013/12/pomera...
Těsto odležet alespoň 4 hodiny, lépe přes noc. Já zadělávám 1-2dny dopředu a pak peču. Crinkles jsem četla, že to chce těsně před spotřebou - takže jako krémy a nepečené (což dělám 22. a 23.12. - dle času).
Záleží jaké máš těsto. Já používám recept bez vajíčka, formování rukou (ne to formy), stačí hodinka v lednici. Když hodně pospíchám, tak 30 minut v mrazáku. Ale já celkově všechny těsta nenechávám uležet a to mám rodinné recepty, kde se vždy těsta nechali uležet v lednici minimálně 24 hodin, ale za mne to potřeba není. Nevidím žádný rozdíl, možná naopak se s tím lépe pracuje.
Nechávám těsto v lednici i tyden😉 super se s ním pak pracuje a je moc dobře odlezene
To je podle me malo.