Hezký den, asi před týdnem jsem tady na zdi viděla diskuzi o domácí zmrzlině - bylo tam pár receptiku, co se vám osvědčilo, aby to nebyla jen zmrzlá voda (šlo myslím hlavně o zmrzliny z jogurtu). Příspěvek se mi samozřejmě nedaří dohledat 🙈.
Prosím prosím, kdo máte zkušenosti, hoďte sem nějaké tipy....🙏
Moc díky!
Já hodně ráda vyrábím zmrzlinu, která je hotová hned - skvělý krémový základ vytvoří rozmixovyný zmražený banán a do toho různé mražené ovoce. Do formičky je fajn základ našlehaná šlehačka s tvarohem nebo rozmixovaný cottage.
@lv Stačí samotný, nálev přidávám postupně podle toho, jakou chci mít konzistenci. Já nejčastěji dělám zrmzlinu do mističky, abychom ji jedli hned, takže rozmixuju základ, právě třeba cottage, a přidám zmražené ovoce. Tudíž ten základ dělám trochu tužší. Ale do formiček na nanuky je potřeba trochu tekutější.
Pokud chceš co nejvíc podobu kupovaných nanuků, tak za mě dva netučné tvarohy v krabičce a jedno salko. Je to fakt super, vyjde mě to na 12 nanuků. Nemám je v mrazáku déle jak týden, takže nevím kdy i tyhle začnou promrzat. Mě chutnají jen tak, ale přidávám i jahody/kakao/banány či jiné ovoce a příchutě... Nemám ráda "bílé" nanuky, kde křupe ta zmrzlá voda.