Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Jak jste dělaly domácí ovocné přesnídávky? Všechno se povaří, jen si nejsem jistá tím pudinkem, který jsem už kolikrát viděla v receptech...ten se vaří v té vodě ve které jsem vařila ovoce? Děkuji za odpovědi a rady 🙂
Dělala jsem ji i v domácí pekárně (dřív normálně na sporáku). Trochu povařit ovoce v troše vody (program marmeláda), rozmixovat tyčovým mixerem, ochutit - cukr, koření, dát pudinkový prášek. Ještě povařit (po programu marmeláda nechávám chvíli ještě program pečení).
Horké plnit do skleniček, obrátit dnem vzhůru. Dá se ještě pro jistotu sterilovat, na 80 st cca 20 minut.
Dělám z jablíček. 🙂 😵
Já jen povařím ovoce ve vodě a pak ho rozmixuju (bez té vody) v mixéru a normálně zavařím. Pudink ani cukr jsem nikdy nedávala.
Nedávám puding, jen rozvařím, rozmixuji ponorňákem a nacpu do sklenic. Vodu nedávám, ovoce pustí šťávu samo, takže to dusím ve vlastní šťávě a pak mixnu. Cukr jak kdy, podle sladkosti ovoce. Jo přidávám špetku soli, pak se to nekazí.
Já teda rozvařila ovoce-slila jsem tu šťávu (a ochucovala pak tím vodu), ovoce rozmixovala a pak zamrazila 🙂 nebo rovnou spotřebovala. Je to za 15minut.
Já rozvařím ovoce, přidám max. skleničku vody, doměkka, rozmixuju (něbo nechám kousky ovoce) a pak s trošince vody rozmíchám vanilkový pudink a vmíchám do přesnídávky a ještě povařím, zhoustne to postupně. Případně dosladím. Ještě horké dávám do skleniček a zavařím 🙂
také bez pudingu. podliji trochou vodou a pak rozmixuji a zavařím - nesladím - nic nepřidávám
Já dělám synovi každé ráno přesnídávku z čerstvého ovoce, nevařím, jen rozmixuji, někdy přidám trochu povařených vloček, základ jsou vždy jablka, k tomu většinou banán, a potom podle toho, co máme na zahrádce nebo na co je sezóna. Co do vitamínů a enzymů je to určitě hodnotnější než vařené ovoce, ale hodí se to spíše až pro větší děti (synovi je 1,5r) O to co zbyde, je vždy u rodičů rvačka.
taky jsem už v různých receptech četla o pudingu, ale to mi příjde jako prasárna😀 Jako nic ve zlém😉 Ale myslím si, že je naprosto zbytečný a neumím si představit že vydrží třeba měsíc. Já dělám přesnídavky tak, že dám do hrnce 1:1 jablka a jiné ovoce(čistě jahodové nebo třeba meruňkové nejsou moc dobré, fakt raději půl na půl) a rozvařím, co se nezozvaří rozmixuju. Následně naplním do skleniček a zavařím v hrnci (ponořené do půlky skleničky ve vodě, vystlané látkou), vařím cca 30 minut a pak skleničky ještě dotáhnu horké - není už potřeba otáčet na vzhůru nohama. Jedla jsem i 10 měsíců zavařenou přesnídavku a byla výborná😉 Když mám hodně na zavaření, zavařuju v troubě v hlubokém plechu.
Dřív jsem dělala také vařené, ale holky mají už 10 měsíců tak dávám už spíš syrové hlavně teď v létě....když je všechno čerstvé, máme za sebou i jahůdky asi v 8 měsíců a dobrý šmakovali pěkně 😉 všechno nakrájím a namixuju popř. přidám vodu (zatím takhle teda dělám jen bez slupek)
ja jen rozvarim ovoce, prepasiruji přes sitko , opet uvedu k varu a naplnim do sklenicek, otocim pak dnem vzhuru. vždy delam na par dni.......
ted se mi zdala trosku nakysla, tak jsem pridala trosku tmavého cukru......
maly to dlabe pekne..
jinak davam vždy jablko a k tomu pak ovoce vlastne jakekoli -- ted jsem dala třeba boruvky.... 🙂)