Domácí nemléčná kaše, ale ne z umělého mléka

tomikjoejoe
4. kvě 2017

Maminky, máte nějaké stránky nebo ověřené recepty na nemléčné kaše, které lze použít k snídani i večeři? Nechci dělat kaši z UM, v 18 měsících chci malého z UM odstavit úplně, stejně mu už nestačí. Zatím jsem narazila jen na úpravu ovesných vloček s vodou. Nechci také žádné předpřipravené kaše začít kupovat. Budu ráda za recept nebo odkaz. Děkuji.

malva
4. kvě 2017

Nemléčné kaše se dají dělat stejně jako mléčné z čehokoliv, jen se musí přidat něco na lepší chuť. Já, než jsem začala používat kravské mléko, tak jsem dělala kaše s vodou nebo s mandlovým, rýžovým a jiným rostlinným mlékem z ovesných, jáhlových, rýžových, pohankových nebo jakýchkoli jiných vloček. Dávala jsem do nich banán, jablko nebo nějaké sušené ovoce, skořici... A k večeři spíše takové husté zeleninové polévky s taky s vločkama. Zkoušej různé kombinace a uvidíš, co tobě a synovi vyhovuje.

listopadka1
4. kvě 2017

Ahoj, já už od půl roku vařím dcerce k snídani kaše, dá se to dělat z čehokoli a s vodou - mám vyzkoušené ovesné vločky (lepší jsou ty drcené), krupici, amarantové vločky, kukuřičné, rýžové, moc dobré jsou jáhlové... Jen se trocha vloček povaří s vodou, než to zhoustne, je to za pár minut. Pak do toho přidávám ovoce, buď namačkané čerstvé a nebo třeba půlku ovocné přesnídávky, aby se to ochutilo. 18měsíčnímu můžeš i koření nebo kakao... Zrovna nemléčné kaše jsou taková jednoduchá rychlovka, to je fakt úplně zbytečné kupovat nějaké instantní nebo tak. Jinak v tomhle věku už snad můžeš dělat i kaše z kravského mléka, ne?

suzanna123
4. kvě 2017

dělám kaše s vodou a do nich ovoce - rozmačkaný banán, strouhané jablko, hruška..... nebo jogurt, přesnídávka, v nouzi med, datlový sirup... Děti je spokojeně snídají každý den

leki
4. kvě 2017

Ja delam, krom ovesne, i jahlovou kasi s rozmackanym bananem/jinym ovocem. Nemlecna je dobra, i ja ji jim, zacala jsem kdyz jsem byla po porodu na diete kvuli malemu.

tomikjoejoe
autor
4. kvě 2017

@listopadka1 malému správně nefunguje nosní mandle, takže je neustále zahleněný, což vede k častým zánětům průdušek ... povedlo se nám to zredukovat, ale kromě lučiny a sýrů jsme museli vysadit všechny mléčné výrobky, abychom se zahlenění zbavili, teď se nám konečně podařilo odbourat nadýmání, tak vracíme do jídelníčku postupně i luštěniny a obiloviny, i UM máme bez bílkoviny kravského mléka, děkuji za recepty

@leki, @suzanna123 děkuji 🙂

@malva ty polévky ho právě moc nezasytí, a tak hustou aby mi v ní stála lžička už mi zase nesní 🙂

listopadka1
5. kvě 2017

@tomikjoejoe Tak to držím palce, aby byl malý v pořádku.