Domácí majonéza. Dávat dětem? Popřípadě od kdy?

intonace
18. pro 2021

Ahoj. Blíží se Vánoce a tak bych se ráda zeptala všech kdo dělají bramborový salát s domácí majonézou ( vajíčko, sůl,olej). Dávat dětem? Popřípadě od kdy? Děkuji za názory a odpovědi..

jjasmina
19. pro 2021

@intonace naše bastila salát už loni, to jí bylo 10 mes, je to hlavně na tobě 😉Někdo by třeba nedal ani ve 2r

jako_mala_holka
19. pro 2021

Naší dcerce je rok a půl a majonézu ji zatím nedám, udělám ji trochu salátu zvlášť

merope
19. pro 2021

Já měla strach, pak mi začal (někdy kolem roku) pít samotné syrové vajíčko a zjistila jsem, že když vařené nemusí a syrové jí, je to výživově lepší než nejíst vůbec (v jedné až fanatické výživářské skupině na fb, kde dětem nedávají skoro nic - tak jsem zjistila, že syrová vajíčka dost dětí jí a rádo). Riziko salmonely minimální a syrová jsou prý stravitelnější. Takže tohle neřeším.

Na druhou stranu ke kaprovi bude mít asi svůj vlastní salát a možná úplně bez majonézy, protože salát jsme měli nedávno a nechtěl ho, něco mu tam vadilo. Tak mu asi do brambor zamíchám vařenou mrkev, vařené vajíčko, ale uvidím, co dalšího. A to mu jsou skoro 3. Obecně prostě pořád ještě nejí věci jako kyselé okurky - tzn. podle mě je to to hlavní, co mu v salátu vadí. A majonézu mu k tomu dám asi kupovanou vedle, protože tu má rád, domácí jak ji děláme my tuším taky považuje za moc kyselou, nejí syrovou cibuli (tvrdá) a sterilovanou zeleninu (kyselé a tvrdé).

intonace
autor
19. pro 2021

@merope děkuji za názory. Náš bude mít v únoru dva a a má rád jak okurky tak cibule. Vajíčka máme domácí. Tak to asi zkusím a pro jistotu nechám stranou brambory. Ty miluje😀 Krásné svátky všem přejeme 🥰