Ahoj holky, chtěla bych si začít vařit doma svůj vlastní bujón, máte nějaké tipy, recepty? Nemyslím tím hovězí, či kuřecí vývar, ale fakt bujón, který hodím do tvořítek na led (vím že úplně nezmrzne), šup s tím na mrazák a bude připraven kdykoli k použití. 🙂
Slyšela jsem o tom jednu pani mluvit v obchodě, říkala něco v tom smyslu, jako maso, kosti, zelenina, koření a vařit a vařit až se voda co nejvíc odpaří a zbyde jen hustá kaše a to by měl být ten bujón... Chtěla bych nějaký recept, prosím, prosím. Za každou radu a zkušenost moc děkuji!
Moc díky za tip holky! Demi glace jsem vůbec neznala. Je to teda časově dost náročné 😖 , ale zkusím to. Jen nevím, jestli to jde použít i do polévek. Zatím co jsem našla na netu o Demi glace, vypadá to, že je to spíš jako základ do omáček.
Možná kdybych to udělala z kuřecích kostí, nebo králičích, že by to bylo jemnější a spíš na tu polévku vhodnější. Potřebuji nějak ochutit zeleninové polévky, aby se je konečně naučil jíst i přítel. 🙂
to je asi "demi glace"?