dáváte dětem křepelčí vajíčka?popř.vaříte z nich?tady u nás na vyškovsku prodává paní tyto vajíčka a jelikož mi malej nechce jíst normální slepičí,tak jsem si říkala, že bych zkusila ty křepelčí 🙂 stojí sice stejně jako slepičí,ale prý jsou bez cholesterolu .....???
Můj bratr má křepeličky a několikrát jsem vajíčka dostala. Našim klukům chutnala. Jsou zdravější ( co jsem naposledy o tom četla) Dělala jsem z nich obložené mísy a také na chlebíčky.
Křepelčí vajíčka mají v přepočtu na gramy vejce stejně cholesterolu jako slepičí (a navíc cholesterol děti i dospělí potřebují), takže je klidně zkus 😉, ale chuťově nejsou nijak moc rozdílná.
Jak píše @katyxq cholesterolu mají stejně jako slepičí...Jen mají víc zinku. Máme taky trvalý přísun a děti milují, hlavně asi kvůli té velikosti - taková jednohubka.🙂 Většinou je vaříme jen na tvrdo. Dělat s nimi něco jiného se mi nechce, abych jich tolik rozbíjela, hlavně mají pod skořápkou ještě blanku, kterou je lépe proříznout nožem. Používám je na potřebí třeba strůdlu, kdy by jedno slepičí bylo moc, tak 2 křepelčí bohatě stačí. Chuťově jsou stejné jako křepelčí, ale třeba syna naláká ta velikost...🙂
Ne, to fakt nedávám, nikdy mě to ani nenapadlo. Ale jestli jsou z domácího chovu a kvalitní, tak proč vlastně ne. Ale to s tím cholesterolem je blud, je tam taky a poměrově přibližně stejně jako ve slepičím 😒