Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat, jestli můžu dát rok a půl leté holčičce houby? Já je mám ráda moc a pořád s nimi něco vařím, ale jí je vždycky vyndám, aby to pro ni nebylo "těžké" do žaludku...chtěla bych zkusit gulášovou polévku z hlívy ústřičné - myslíte, že to může jíst také? Mám už jí přestat houby z jídla vybírat?
houby by se správně do 3 let neměli, jsou opravdu těžké na trávení, ale záleží na daném dítěti, moje dcera je moc nesnese ani ted v 5 letech, měli ve školce polívku kde bylo dost žampionů a celé odpol jí bylo blbě a vyzvracela všechno, syn 2 roky sem tam ochutnal ale jen fakt kousek a zatím mu nikdy nic nebylo, já osobně bych ale nedávala, ochutnal u prarodičů, já když vařím tak dělám houby jen pro sebe, manžel je nemusí a děckám dělám něco jiného nebo bez hub a sobě je tam pak přidávám
Na houby je ještě malinká, určitě bych počkala.
my davame jist houby asi tak od roka...nejdriv zampiony, pak ty, co jsme sami nasbirali a mame u nich jistotu, ze jsou jedly. Nejdriv jen v polivce sem tam houbicku, ale ona je miluje, ted uz je dlabe normalne. Je ji dva a pul. Jo a nedavame ne na vecer, houby jsou tezky na noc...ale to i pro dospely, takze tak
Taky jsme dávali mnohem později, až kolem třetího roku ( stejně je nejí ani teď teda )...
V ČR se do 3 let nedoporučují, v zahraničí je dávají dříve. Když jich dáš pár, tak bych to neřešila
Houby nedávám, ale já je nevařím ani nejím, takže proto. Ale jednou je měla v nějaké skleničce. Bylo to od hami, nějaká provensálská směs a tam byly žampiony. Sklenička byla psaná od roka. Takže si myslím, že v malém množství to nevadí. Takže houby v polévce bych se u rok a půl starého dítěte nebála.
Ne, je to velky risk a zbytecnost. O nic zásadního neprijde 😉
Já dávala houby už od roka a všechno v pořádku. Bydlíme pod lesem, takže občas jich máme opravdu plnou domácnost. Syn jí jak polévku, tak omáčky i smaženici, obalované bedly i žampiony atd a pozítří mu budou 2 roky. Ze začátku jsem dávala jen na ochutnání pár kousků, teď už to nehlídám, prostě naberu porci a on to sní 🙂 a ještě si u toho povídá "hoooby" 😀
Hlíva je zdravá a pokud ti to bude baštit, klidně bych dala. Dala bych klidně i pár normálních hub. Nejíte to přeci každý den? A pokud ti to bude malá baštit a dobře trávit, tak bych klído dávala.
me majtk ji hriby i houby normalne. jako bylo par tydnu co se z nich varilo pomalu denne,tak to jsem u ni zbrzdila. ale to je pres sezonu. ted hriby mame min.1x mesicne a pohoda. milujeme je obe.
Asi od roku a pul jsem obcas (2x mesicne) davala hlivu, shiitake, nebo podobne, vetsinou bio. Dceri to chutnalo a treba hlivu povazuju za velmi zdravou..
Já když vařím něco, kde jsou houby, třeba guláš z hlívy nebo bramboračku s hřiby, tak jí dám, nesní toho zase tak moc..jí všechno, co máme my..🙂
Do 3 let nejsou houby vhodné - jsou těžké na trávení a výživová hodnota je pro dítě nulová, tak proč jej zatěžovat 🙂
Houby malé dáváme asi tak od roka a půl, měla je vždycky v polívce. Od dvou let je pravidelně baští v omáčkách a občas i obalované a nikdy s nimi neměla problém. Záleží na dítěti, jak je snese. Pokud s nimi nebude mít problém, nějaké věkové hranice bych vůbec neřešila.
Já jsem malému začala dávat houby až od tří let, bála jsem se že jsou moc těžké a i teď hlídám aby se třeba houbových řízků nepřecpal... nedala bych je
Ne nepřestávejte, na houby je ještě příliš brzy, nejdříve ve třech letech a i potom bych to nepřeháněla...