Ahoj, nemáte někdo odkaz na recepty (od 1 roku věku dítěte)? Nevím pořád, co vařit. Malá taky všechno nesní,je taková nimra.
My moc zdravě nejíme, tak vařím pro malou i pro nás zvlášť. Ale už mi dochází nápady. Budu ráda za každý recept 😉
zkus kouknout tady na wiki, jsou tam popsané příkrmy, recepty..a skupinka o příkrmech. Jinak souhlasím, od roku už se strava podobá té pro dospělé, mimo soli a koření, a věcí co se vyloženě nemají dávat, jako houby, plísňové sýry...
Od 1 roku už možno všehno, enom min soli, a nepečený. Polevki s zeleniny, testovin, kroupy. Pokud nedostatočně pŘežvykuje, možna roztlouct do pyré. Všichni kaše, jen tekute než pro sobě vaříš. Maso možna taky, uvařit a roztlouct.
Mrkni na tabulky na kojení.net je tam i jídelníček.Na netu je určitě taky spousta receptů a i tady na koníkovi jsou alba s inspirací.
@ppavlusa - úplně ti rozumím řeším stejný problém,mám ročního chlapečka zatím je na skleničkách a tu 250g sní kolikrát na 3x.Všichni mi říkají,že jsem pohodlná vařit jenže cokoliv jsem mu uvařila snědl jednu nebo dvě lžičky a vše vyplivl.Takže mě to vůbec nebaví vařit. Rajská nebo svíčková vůbec 😠 Poslední dobou začal papat vývar se zeleninou a nudlemi i kousek masa sní tak mám velikou radost.Snad se to tím rokem prolomilo.Takže taky sháním info a zkouším vařit.
tak náš malý jí něco s námi i skleničky....třeba vezmu skleničku zeleninu s hovězím a na dvakrát ji rozdělím a uvařím do ní krupky, jáhly, kuskus, vločky, rýži, těstoviny atd. a přimíchám na střídačku. Batáty brambory ty malej baští, jsou měkčí než brambory a sladký a k tomu úplně na drobno uvařím kuřecí maso, obyč rizoto, br.kaši s UM, brambory,rajče a cottage sýr smíchat, červenou čočku a k ní nějakou zeleninu nebo uvařený vajíčko, králíka s bramborem, jinak chlebíky, rohlík atd. gervais, šunka, cottage, marmeláda, k snídani má rád vánočku a k ní vypije lahvičku UM, mezitím baštíme syrové mandarinky, banány, jablíčko, hrušku, ochutnáváme okurek, rajče, papriku..to nám moc nejede 🙂 a ještě mnoho dalších...zkus dycky něčeho malinko z toho co vaříš vám a uvidíš, případně mu do toho přimíchej něco co víš že jí...náš malej nechtěl vývar, ale má rád krupky perličky, tak jsem je tam nahusto přidala a to byla najednou mňamka 🙂 🙂
mi jsme od 1.roku najížděli na běžnou stravu -jenom méně soli, koření, jinak jsme dávali ochutnávat nové ovoce prostě aby si dítko zvykalo a nevybíralo...