Ahoj holky poraďte mi co mám upéct vůbec nevím pekla jsem bublaninu, medovnik, krtkiv dort a fakt nevím co má upéct ted
Bábovku, Hraběnčiny řezy, Muffiny, nepečené - třeba střechu (z bebe oplatek) nebo piškotový dort s jablkama ...
Šlehačková roláda, šlehačková bábovka, buchta rafaelo, nejrychlejší, nejdobřejší 😋
@nikolka2017 ztave rezy 😉
Koláč z pekla, orgasmus, jabl. nebo tvarohový závin, tříbarevná buchta nebo bramborový koláč s tvarohem (ten jsem dělala včera a je výborný).
Preklep zrave rezy 😅
Buchta z limonády
400g polohrubé mouky, 3 celá vejce, 300g cukru kr., 10 lžic oleje, 1 kypřící prášek, 0,33 l limonády-pomeranč,citron. Vše smíchat, na plech, upéct. Na budtu ovoce a zalít želatinou: 750ml vody, 6 žic cukru, 1 vitacit (příchut dle ovoce). 2 vanilkové pudinky. Svařit jako pudink. Nalít na buchtu s ovocem a do lednice. Mnam 🙂
na Internetu jsou tisíce receptů na milion moučníků, stačí trochu zagooglit a můžete "píct" do aleluja...
Já jsem naposledy dělala tento: Rozdrobit sušenky a promíchat s rozpuštěným máslem, položit do kulaté formy a dát na chvíli do lednice. Pak vyšlehat mascarpone s karamelovým salkem ( mám velkou formu, tak jsem dávala 2 mascarpone a 1 salko ), krém dát na vrstvu sušenek a pak na to nastrouhat čokoládu. Stačí dát pak do lednice ( nejlépe přes noc ) a mňamka je na světě 🙂
Já dnes dělala piškotovou roládu s marmeládou. Supr rychlovka 😉
Já se zítra chystám na tento 🙂 https://www.toprecepty.cz/recept/49626-strapaty...
Dělám často světlou piškotovou roládu, potřu marmeládou, na to pudinkovo-másloý krém, banán, vždycky všem moc chutná. Tvarohová bábovka s kandovaným ovocem politá čokoládou. Piškot s ovocem a domácím želé.
https://www.toprecepty.cz/recept/12390-nadychan...
www.poslirecept.cz/sladky-zivot/sladky-zivot/zr...
https://www.mimibazar.cz/recept/75017/rezy-s-vi...
https://www.mimibazar.cz/recept/11809/tmava-buc...
@nikolka2017 Mrkvový dort? Nebo mám ráda buchtu s pudingem a zakysankou. Nebo borlvkový koláč? Nebo pie s vanilkovým krémem a hruškama.
Starý dobrý perník na plech s citronovou polevou, vždycky mě vrátí do dětství ☺
Náš oblíbený,je to sice kalorická bomba,ale jednou za čas proč ne...rozdrtit sušenky,torchu mléka, rozpuštěné máslo,dat do formy a na chvíli zapéct do trouby. V Rendlíku rozpustit cukr na karamel,přidat máslo,trochu smetany a himalájskou sůl. Nechat vychladnout. Na vychladlý korpus dám rozpůlené oloupané banány,zaleju vychladlým karamelem,trochu nechám na ozdobení. Na to krém z mascarpone,slehacky a rozpuštěné bílé čokolády. Zdobím opaženými mandlemi,pekany a zbylým karamelem.
@nikolka2017 Teď jsem pekla kefírovou buchtu, neměla jsem jí fakt hodně dlouho a byla to lahoda. Zítra jí upeču znovu 😀.
Ted me napadla i perinova buchta 😉
V pondělí jsem pekla perník a včera strouhaný koláč s tvarohem.
O víkendu jsem pekla perník, osobně mám nejradši ze všech buchet. Dneska jsem se ale pustila do tiramisu. Po tom se taky můžu utlouct. Nikdy mi nešlo trefit správné konzistence, vždycky se to nějak divně rozbřindávalo, prý jsem to špatně míchala/šlehala.. nevím. Ale teď musím přiznat, že už moje tiramisu chutná jak od rodilého itala 😝 sice to tak trochu není mojí zásluhou, ale návštěvě úplně nepřiznávám, že to za mě ukuchtil Thermomix 😝
@lucie01 nezkoušela jste ceskou verzi s pomazankovym maslem?😉ziju na vesnici a mascarpone tu nemame ale mam na to chut😀
@lucie01 reaguju na ten dort s rozdrobenyma susenkama mascarpone a salko
Takhle v lete delam casto nepeceny tvarohovo-cokoladovy dortik...
@duhovakony napr. v lidlu maji mascarpone, tak pokud ho mas nekde pobliz? Pokazankove maslo bych nedavala, kdyz uz, tak jedine domaci bez soli, ktere vytvoris ze zakysky, pripadne ze zakysky a holandie
@duhovakony to jsem nezkoušela, pokud bych neměla mascarpone, asi bych spíše volila třeba šlehačku se zakysanou smetanou a do toho to salko. Nebo nejlépe počkat až se dostanete do města pro mascarpone 😁 ono to má svoji specifickou chuť... Mňam 😁
@priefi dekuju 😊
@lucie01 dekuju😊
Já to dneska ošidím piškotem promáznutým marmeládou 😉