Ahoj. Ráda bych se vás zeptala co sladkého by jste mi doporučili upéct pro cca 40 děti?
Něco abych nestála u trouby půl dne 😅 Je jedno jestli to bude buchta nebo nějaký závin či sladké pečivo.
Za inspiraci děkuji 😊
Ja bych udelala cupcaky 🧁a nebo dortova lizatka 🙂
Ségra teď nedávno dělala na oslavu z bábovkového těsta minimuffiny. Dávala to do malých papírových košíčků a pro děti to byla naprosto ideální velikost. Navíc si rozdělila těsto na několik a přidávala různé příchutě (kakao, ořechy, mák).
@maminakarol
pozmenila bych otazku
Jak upect 40 deti? :D
A mas po starostech 😂
Hned mě napadl drobenkový koláč (jestli to pro dnešní děti není moc obyčejné 🙂), to je rychlovka.
Perník…část s tmavou a část s bílou polevou a kokosem
Já bych udělala perníčky, ty zmizí vždycky. Místo klasického zdobení bych objednala z jedunaperniku nějaké hezké motivy a určitě budou mít velký úspěch.
Taky bych udělala něco dopředu. Linecké, nějaké pekne tvary. A perníčky, pěkně ozdobit. Případně, když pečeme do školky, tak hodně mizí věci s čokoládou. Tak třeba cookies s kousky čokolády nebo nahoře s minilentilkami.
@maminakarol Když jsem pekla pro hromadu dětí, vždy pekla již zmíněné minimuffiny - některé světlé těsto, pak jsem tam hodila kakao a bylo tmavé, do dalšího perníkové koření, pak trošku čokolády, tou nalepit nahoru lentilku a hotovo 🙂 několik druhů prakticky z jednoho těsta.
Linecké, nebo jsem teď delala kremrole, za půl hodinky sem jich měla dva plechy včetně náplně :D
Asi záleží k jaké příležitosti, jestli na nějaký výlet, udělala bych plech lité buchty - perník, piškoty s ovocem, kokosová... Nebo štrúdl. To máš velké množství prakticky bez práce. Jestli je to na oslavu nebo nějakou slavnostnější příležitost, tak asi nějaké cupcakes, nebo malé koláče s ovocem.
@maminakarol rolády? Udělat světlý krém a kakaový krém? Obalit ořechy, kokos, nebo ta barevná posypka? Nakrájet na plátky a taky celkem rychlovka stejně jak zmiňované muffiny. Za málo času hodně muziky
@maminakarol taky bych sla do perniku... s nejakymi obmenami. Jeden treba s kokosem, druhy s cokopeckami nebo orisky... nebo jednoduchou buchtu - lite Testo, nahoru ovoce.
A to linecke nebo strudl zminovany vys jsou taky dobre napady. 🙂
Za me u deti nejvic leti pernicky a je jedno jestli malovane nebo ne. Nasim chutnaji i linecke s marmeladou. Ale u obojiho ten cas u trouby nejaky bude. Ale oboji se da upect nekolik tydnu dopredu.