Vymýšlím nějaký cukroví, který bych okolo Vánoc mohla nabídnout mýmu 9 měsíčnímu Kubovi. Ráda bych, aby bylo bez cukru, lepku (nebo jen s minimem), mléka a s minimem tuku... A jak procházím různý recepty, všude je přece aspoň trochu obyčejné mouky. Nevíte, jestli se dá nahradit třeba jáhlovou nebo jinou bezlepkovou - aby ale konzistence "fungovala"? Zkrátka aby to drželo pohromadě...
Lepek je právě to, co váže, takže obecně platí, že produkty z bezlepkové mouky jsou často dost drobivé. S bezlepkovou moukou bych se rozhodně nepouštěla do nějakého nevyzkoušeného receptu, byla by škoda těch ostatních surovin a hlavně té práce. Radši si odpočiň a malému nabídni koupenou bezlepkovou sušenku, bude mu chutnat stejně. 😉
http://www.babyweb.cz/Clanky/a5296-Tradicni-cuk...
ty popisky před recepty jsou trochu klamavé, např. nahrazovat normální mléko sojovým je blbost, když je soja alergen, ale ty recepty jsou dobré