Co kupujete, vaříte?

9. zář 2024

Ahojky, jsem docela bez nápadu a říkám si, co asi tak ostatní nakupují, aby to v lednici bylo poznat a dalo se z toho uvařit pár jídel.
Nedávno jsem dělala nákup za skoro 3.000,- a v lednici skoro nic nebylo. Vše šlo do špajzu, mrazáku, atd.. a tipy na vaření už také nemám. Přijdu si, že furt točím dokola ty samá jídla a nemám ani náladu furt něco nového vymýšlet a sledovat ještě nějaké recepty.
Mám pocit, že doma furt nic není.
Jak to děláte vy? :D Budu ráda za tipy.

klokanka31
9. zář 2024

Taky mám pocit že se furt točí ta samá jídla 😄 Mně se teď osvědčilo si sepsat jídelníček na celý týden co budu vařit a péct, sepsat si co je na to vše potřeba, plus ještě nakoupit věci na snídaně/večeře, nějaké jogurty atd. A lednici mám tak pořád plnou 😊

autor
9. zář 2024

Spíš mě jde asi o ty ingredience. Když nakoupím na jídla, která promyslím dopředu, tak pak nevím co už dále.. právě na nějaký rychlý večeře.. snídaně, nějaké dobroty během dne, svačinky.. no přijdu si teď nějak marná. Malý má zatím příkrmy, ale až budu vymýšlet jídla ještě pro něj, tak mě asi klepne

misha31
9. zář 2024

Mam nakupy i okolo 9 tisic, 2 mrazaky.
A vzdy mam z ceho varit, do zasob kupuji olej, mouky, smetany trvanlive, okurky, mliko, maslo i do mrazaku, vzdy kupa cibule, cesneku, brambor a spousta trvanlivych potravin, ryze cocka apod. V mrazaku i ovoce...mohu vzdy udelat buchty. V mrazaku mam ipecivo k rozpeceni

klokanka31
9. zář 2024

Tak u nás nesmí chybět šunka, párky, různé salámy, sýry, vejce, ovoce, chlazené tyčinky...

autor
9. zář 2024

Máme malý mrazák, další nemáme kam dát. Takže nemohu bohužel nakupovat tak velké zásoby. Nemám to prostě kam dát. Šunky, párky, sýry, smetany, mléka, másla, zelenina, ovoce, maso.. to se snažím také neustále držet, ale v lednici to moc není vidět a šunky a sýry, to je spíš na nějakou sváču.

misha31
9. zář 2024

Tak delej buchty, babovky, syrove sneky apod...to si muze kazdy uzobavat

sarihy
9. zář 2024

Sepiš si obědy a večeře, pak už prostě jen klasika zbytek. U nás tedy šunka a sýry jsou většinou na snídani a večeři, ale já nevařím teplé večeře, takže my jedeme studené, a proto tohoto máme největší spotřebu. Obědy si plánuju většinou, ale ne kvůli nákupu, to je podružné, hlavně kvůli tomu, ať nejíme pořád to samé.
Manžel vždy kupuje bílé jogurty, tvaroh, šunka, sýr (plátky i vcelku), ovoce, zeleninu (čerstvou i mrazenou), pečivo. Zbytek, co je potřeba a podle jídelníčku.

rnika
9. zář 2024

Tak já se snažím mít tam máslo, sádlo, aspoň jednu smetanu, vejce.... dochucovadla- hořčice, kečup, majolika. Krom té šunky, sýrů a jogurtu. Pak zelenina. Třeba já musím vždy doma mít cibuli, vejce a rajcata - jak jedno z toho doma není, tak jsem jak bez ruky 😁

martulka88
Autor odpověď smazal
Zobraz
martulka88
9. zář 2024

My jedem snídaně "sladké" - takže jogurty, musli, kaše. Obědy vařím - polévky a pak většinou maso + příloha. Málo vařím omáčky. Večeře máme většinou studené - saláty, šunka a sýr, vejce, pomazánky, někdy udělám tortilly, hamburgery. Ke svačině ovoce. Máme plný šuplík zeleniny a druhý plný ovoce. Brambory kupujeme každý týden, cibule a česnek nesmí chybět nikdy. Máslo, pomazánkové máslo, vejce, smetany, majonéza, tatarka, kečup, hořčice. Nějaké tavené sýry/kiri/lučina je u nás vždy. Občas i paštika. Týdenní nákupy děláme na víkend. Toastový chleba je u nás neustále, někdy rohlíky, housky. Chleba peču domácí z kvásku.
Doma mám vždy velké balení mléko, mouky, tuňáky, kečupy, cukry, pudinky apod.
V lednici bych momentálně potřebovala uklidit. 🤣