Co a jak grilujete?

berenika39
1. črc 2015

Čeká mě akce pro víc lidí a venku s grilem, co a jak grilujete? Prosím i konkrétní recepty, tipy, jak co udělat, aby to bylo k jídlu 😉 . Budou tam kromě mě jen muži🙂)), jedna žena a pár dětí, takže to musí být všehochuť 😉.
Třeba poslouží diskuse i dalším jako inspirace na letní večery 😉

korouhvicka
1. črc 2015

U nás nikdy nechybí grilovaná krkovice. Marinádu dělám trochu oleje, pepř, sladká paprika, horčice, kečup, sojovka. Když máme chuť na sladčí, tak trochu medu. A nebo dělám jen bylinkovou klasiku, ale to spíš na kuřecí. Pak nakrájim zeleninu, co mám doma a ve strarý pánvičce to děláme na grilu s olivovým olejem.

xpila
1. črc 2015

@berenika39 Minulý týden jsme grilovali (tenhle rok poprvé):
- Vepřová panenka naložená v oleji, čerstvé chilli papričce, koriandru, pepři a limetové šťávě. Solit až před grilováním.
- Kuřecí/krůtí prsa naložená v jogurtu a koření (já to ladila trochu do Východu, takže uzená paprika, koriandr, římský kmín, pepř, sůl). Díky jogurtu není maso suché a je krásně křehké.
- Pak klasika grilovaná zelenina (paprika, rajče, cuketa, lilek, kukuřice).
- Grilované hermelíny.
- Grilované brambory v alobalu, někdy je balím do slaniny. Předvařuju je, aby byly dříve hotové. Případně nakrájet cibuli, brambory a slaninu a vše zabalit do alobalu a dát grilovat.

Jinak hodně krkovice (mám ráda jednoduché kombinace, takže žádný kečup nebo hořčice, to to maso zabije), kvalitní klobásky (třeba v Makru mají s více jak 90 % masa), makrela a hlavně ananas.

jana_ul
10. črc 2015

Tak za nás vepřová panenka, který sklidí úspěch vždycky, kuřecí plátky, které si dají rádi děti, a aby byl výběr, tak klobásky, hermelíny a zeleninu (cuketa, paprika, rajče). A hezké počasí k tomu 🙂

abdikate
29. črc 2016
Uživatel abdikate je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od abdikate.

Všechno a na všechny zpusoby, i na obed si neco ugrilujeme 🙂