Čím osladit ovesnou kaši?

lentilka0123
14. únor 2025

Dobrý den, čím osladit ovesnou kaši pro 2,5 letého prcka? Zatím jsem zkusila datlový sirup, to mu chutná, ale mně ten datlový sirup přijde trochu zvláštní na chuť 😃 Děkuji za tipy 😊

1pomnenka
14. únor 2025

Čekankový sirup, ale já sladím jen banánem.

jaja01k
14. únor 2025

@lentilka0123 Nejčastěji dávám med. Já miluju javorový sirup, ale je drahý a je mi líto lít ho dětem do kaše 😀 Ale zase když přidám do kaše třeba rozinky nebo banán, tak už není potřeba moc přislazovat.

radecka1
14. únor 2025

@lentilka0123 pokud dítě kaši ji, tak neřeš, že ti chutná divně, jsi zvykla na cukr. Jemu to divné nepřijde. A taky bych nesladila, jen třeba ovocem, pokud mu to nebude vadit.

lauriak
14. únor 2025

Ja detom sladim len bananom.

miryp
14. únor 2025

Stačí přidat mrkev, batát, dýni či banán a máš to přirozeně sladké, aniž bys dítě učila na sladidla.

cherie24
14. únor 2025

Já dávám rýžový sirup. Ten mi přijde jediný úplně bez nežádoucí chuti okolo. Navíc je i vhodný pro exematiky. 🙂 Nebo med. Čekankový má takovou zvláštní pachuť, někoho i nadýmá. Javorový je u nás většinou náhražka, originál se dá těžce a draze sehnat. Datlovou používáme občas pastu (rozemleté datle). Kupuju jí na vánoce na nepečené cukroví a pak tím sladíme.

radecka1
14. únor 2025

@cherie24 Zaujalo mě, že píšeš, že javorový sirup je u nás náhražka. To jsi zjistila kde? Přijde mi to zvláštní, protože ti by bylo klamání spotřebitele.

eviicka
14. únor 2025

Kaše sladím jen banánem, případně med, ale to moje děti nechtějí.