Ahoj maminky,
poradítě nějaký recept na buchtu, která vydrží delší dobu. Chci vzít něco na dovolenou. Něco rychlého a dobrého.
díky
Peču různé babovky,perník,stolu/vanocku.
A co třeba domácí sušenky ;)? Nebo prostě jakýkoliv piškotový těsto bez ovoce.
já dělám dětem (i nám) perníčky, linecké s marmeládou i bez (synové nemají rádi lepené). To vydrží, tedy u nás ne, neb krabice je během pár dní pryč... 🙂 😀 😕 😵
Peču jakoukoliv buchtu na plech, skořicové šneky nebo super jsou muffiny. My máme nejoblíbenější s jogurtem a nastrouhaným jablkem, vydrží dlouho vláčné.
Já peču na cesty tvarohovou štˇolu. Je rychlá a výborná. Výhodou je, že ji nemusím péct na poslední chvíli před odjezdem, čím dřív před cestou ji upeču a uložím, tím je potom lepší, uleženější. No a pokud ji náhodou zapomenu doma, tak se nic neděje, po návratu příjde vhod 😎
@therenka
70g jogurtu, 110g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, 1 vejce, 70ml oleje, 1 střední jablko nastrouhané nahrubo, 1 lžička skořice, 70g cukru, hrst strouhané čokolády.
Vejce vyšlehat s cukrem, přidat olej a jogurt. Potom mouku s práškem do pečiva, skořici, nastrouhané jablko a čokoládu. Péct na 180°C asi 15-20min.
Dlouho vydrží i kefirova buchta. Ale pokud chci něco treba na týden tak pecu pernicky nebo linecke kolečka.
Ja na cesty vždy perník. Vydrží dlouho vlacny,nekazi se,da se loupat rukama 🙂
Také peču na cesty perník na plech. Skladuji ho v plechové dóze a vydrží dlouho jak čerstvý.
MAKOVEC
1 vejce
20 dkg cukru
nastrouhaná citrónová kůra
20 dkg mletého máku
25 dkg hladké mouky
¼ l mléka
1 balíček kypřícího prášku (promícháme s moukou)
tuk na vymazání formy, hrubou mouku na vysypání formy
Vejce utřeme spolu s cukrem do pěny, přidáme kůru, mák, hladkou mouku s kypřícím práškem a mléko a vše ušleháme v těsto. Můžeme přidat také rozinky. Nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet, lze i na plech) a dáme do NEPŘEDEHŘÁTÉ trouby, aby mohl makovec „vykynout“. Pečeme 30 – 40 minut. Propečenost zkontrolujeme špejlí – pokud zůstane po zapíchnutí a vyndání suchá, je makovec upečený.
myslim ze tohle by mohlo mit vydrz https://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-...