Ahoj, mám otázku ohledně bezlepkové diety(má ji přítel ), jaká jídla obvykle vaříte??
Já taky vařím vše normálně jen zahustuji bezlepkovou moukou. Oblíbené mám od Scharu a Dawes farm (snad to píšu z hlavy dobře ) 🙂 buchty peču taky normálně jen s bezlepkovou moukou. No a kynuté pečivo .... to je běh na dlouhou trať 😀 někdy vyjde a někdy ne ☺
Také vaříme vše normálně,jen zahuštujeme bezlepkovou moukou a těstoviny,pečivo kupujeme bezlepkové.Na vánoce jsme pekli i bezlepkové cukroví.
@kaja0522 Není to teda hlavní chod, ale já dělám hodně tyhle bezlepkové řezy s tvarohem. Ta tmavá část se dá klidně udělat i třeba jako lívance. Tady to je: https://www.tvorivamama.cz/kakaovo-bananove-rezy-s-tvarohem/
Sama mám bezlepkovou dietu + bezlaktozovou. Klidně napište zprávu, poradím, co budu moct ☺️. Jinak vařím jako normálně jen zajišťuji bezlepkovou moukou nebo bramborovým škrobem (solamyl). Těstoviny používám rýžové, knedlik si dělám bezlepkový bramborový, ale dá se koupit i ve zdravých výživach nebo bezlepkových prodejnách. Hlavně pozor na sojovou omáčku (často obsahuje lepek)..