Změna střední školy, nahlíží se na vysvědčení z prváku?

vet98
10. pro 2014

Mám problém, dcera je na osmiletem gymnáziu, v pátem ročníku, ale chce odejit, 😔 dělala by přijímačky znova od prváku, konkrétně na veterinární školu, ale v pololetí ji hrozí pětka 😕 , nahlíží se na vysvédčení z prváku, nebo jen na osmou a devátou třídu? Tam to měla docela ok.. Děkuju za odpovědi 😉

marton
10. pro 2014

Jestli dobře počítám,je dcera jakoby v prváku.Řešili jsme před lety stejný problém se synem.Ten na vícel.gymplu dokončil prvák a přecházel na jinou SŠ.Sice znova do prváku,ale bez přijímaček a bez problémů.Dle zkušeností i od kamarádek vím,že z vícelezých gymplů se na jiné školy přechází dobře.

ange_de_la_morte
10. pro 2014

Myslím že by to snad problém být neměl. Sice obvykle škola píše, že na vysvědčení jim záleží, ale obvykle to znamená že třeba s krásným vysvědčením berou bez příjmaček a jinak pokud dobře napíše příjmačky je to jedno.Příjmačky jsou určitě podstatnější

ludva
10. pro 2014

Myslím si, že by přijímačky dělat neměla. Přechází přeci ze střední školy na střední... Nevím to jistě.

andelka
12. pro 2014

Já jsem po ZŠ šla na střední školu (oděvní), ale už kolem pololetí bylo jasné, že tam nejsem spokojená, tak nakonec jsem to probrala doma i s výchovným poradcem a dala jsem si přihlášku na gymnázium. Po velikonocích přijímačky a od září nástup do 1ročníku. Vysvědčení jsem dávala určitě jen ze ZŠ. Na gymplu jsem byla šťastná a nakonec jsem šla na vysokou. Jsme ráda že mě doma podpořili, "ztraceného" roku nelituju. Nakonec jsem si i o rok prodloužila výšku, v celém životě se rok dva ztratí. Zavolala bych na tu konkrétní školu a zjistila podmínky tam.