Ahoj, moje otázka zní; poslali by jste puberťáka s kašlem do školy? Nic jiného jí není. U lékaře vše v pořádku - bez nálezu.
"Vše v pořádku - bez nálezu"... a nevyjádřil se ten doktor k příčině a odhadu míry infekčnosti?
Protože kdybych nesměla s kašlem do školy, byla jsme doma celej gympl... takže s "občas se rozkašle, ale třeba jednou do hodiny, nebo po tom, co vyběhne schody", bych dítě do školy klidně poslala. S "kašle téměř neustále, ale nic jiného jí není", už ne. Ale to by počítám nebylo bez nálezu u lékaře.
@cilkat Mudr řekl že ji mohu nechat doma den dva pokud chci, ale že má hlavně hodně pít + nějaké cucavé pastilky. Infekční není a přesto dle učitelky má být doma.
Pokud ji učitelka explicitně poslala domů, nechala bych si tu zprávu od lékaře dát písemně (ano, je to opruz, ale někteří se prostě bojí každého zakašlaní ... a jiní někteří pobíhají po kanclu s chřipkou a horečkou, protože "když si dám paralen, tak je mi slušně" a okolí neřeší). V tomhle by fakt měl mít tu rozhodovací pravomoc lékař. Od toho je tím odborníkem on, ne rodič či učitel.
@cilkat To si taky myslím a proto sem šla k lékaři aby mi řekl jestli je tam nějaký nález. Chápala bych kdyby měla rýmu, teplotu nebo byla skleslá. Dcera je, ale evidentně úplně v pohodě kromě toho kašle. Běhá po bytě a láduje se jídlem takže ji nic není.
Pokud sem tam zakasle, tak bych do skoly dala. Pokud deti chodily do skolky, tak jsem je nechavala doma s mensim kaslem a rymou (mysleno ze treba jednou do hodiny zakaslaly a vysmrkaly se). Ve skole je nechavam doma jen tehdy, kdyz je kasel a ryma castejsi. Pokud kaslaji jen rano a vecer, tak do skoly jdou (doma zustavaji jen v pripade, ze maji jine priznaly, napr. bolest hlavy…)
@petronelka20 kašle často. Objednala sem jí ještě na alegorické vyšetření a uvidíme. Moc se mi, ale nelíbí aby zameškala.
Pokud nema vylozene zachvaty kasle, nebo takovy kasel ze by tim casto rusila hodinu , tak normalne do skoly chodi.
Pokud jen sem tam zakašle a jinak se cítí dobře, tak bych poslala.