Ahoj,
můj syn pochybuje o tom, že gymnázium byla ta správná volba a uvažuje o přechodu na jinou střední školu.
Vím, že se to stává, ale jsem stále v rozpacích, jestli je to ta správná cesta, už nebude cesty zpět. Tak se ptám matek, které mají tento proces za sebou, nelitovaly Vaše děti přechodu na jinou školu?
Díky za zkušenosti 🙂
Přestup jsem u nejstarší zvažovala kvůli zhoršenému prospěchu. Nemá zájem.Neví,co chce dělat.Jenže spolužačky má dobré.Proč by šla někam do neznámá. Sama nevím.Střední škola by byla jistota,že už něčím je.Takhle jí čeká další studium.
Pokročili jste v rozhodnutí od min. měsíce?
@jandl Ahoj, synovi se taky zhoršil prospěch. Byla jsem s ním v PPP. Psycholožka mi řekla, že je chytrý, ovšem neumí se učit, takže jsem se rozhodla, že s ním obejdu pár průmyslovek, aby věděl o čem má vůbec uvažovat a uvidíme. Trošku mám také obavy ze změny kolektivu, přeci jen tady jsou "normální, chytré děti", zatím žádná šikana. Ale pak si říkám, že kdyby opravdu studoval co ho baví a čím by se mohl i bez VŠ živit, tak proč ztrácet čas. Je to těžké rozhodnutí... Zatím jsem se na jedné průmce ptala, jestli zohledňují u příjímaček i to, že jde dítě z víceletého gymnázia, tak ano. Ptala jsem se i na možnost rozdílových zkoušek, protože v PPP spočítal vše v poho a ve škole nic moc. Na to mi zástupkyně řekla, že pokud jde z našeho gymplu, tak to není potřeba 🙂
Dcera je už na vyšším gymlu a myslím, že jak ji synátor vidí, jak se stále šrotí, tak chce i z tohoto důvodu odejít. Uvědomuje si, že s gymplem stále nic nebude, ale z průmky už nějaké znalosti mít bude. Ale i já stále váhám, jestli je to dobré rozhodnutí. Přeci jen je naše gymnázium kvalitní.
Rozhodnutí je především na něm, ale i na nás. Jediné plus je, že když se nedostane, tak může zůstat na kvalitní škole 🙂
Odborná škola je lepší volba, pokud už ví, co chce v životě dělat. A i z odborné školy může po maturitě jít na vysokou, pokud znovu změní plány do budoucna. Na druhou stranu, po maturitě na gymnáziu musí na vysokou, jinak nemá žádné uplatnění a na trhu práce je na něj pohlíženo stejně jako na nevzdělaného. Takže v prvé řadě záleží na tom, jak moc má jasno v tom, co chce v budoucnosti dělat. Má reálnou a splnitelnou představu o tom, jaké povolání chce dělat - pak ať jde na školu, která ho k tomu připraví. Neví přesně čím se jednou chce živit? Tak ať zůstane na gymplu a další čtyři roky študuje a přemýšlí.