Zdravím jdu si za Vámi pro radu.
Bývalý manžel to táhne že šéfkou místního ospodu.,Teď nastal problém že syn v 9 třídě užil marihuanu během sportovního dne samozřejmě nebyl sám, ale na něm to zpozorovali a kámoše nepraskl. U komise ve škole jsem byla jen já otec neměl potřebu se dostavovat. Dvojka s chování a posláno na Ospod.. Pozvána jen já se synem otec už byl a sám asi VIO návštěva a teď má otázka můžu se vůbec nějak bránit? Trávu pěstuje doma ona syn to vzal u něj je to i v zápisu sám to vypověděl, ale v telefonu paní z ospodu dala jasně najevo že je to mou výchovou, protože ho mám ve své péči.. Děkuji moc za rady
Otce bych udala na PČR, určitě za držení drog a umožnění přístupu k nim nezletilému, nějaký právní postih být musí. A co ti chce jako OSPOD udělat? Odebrat ti dítě z péče a dát je otci, od kterého ty drogy sebral? 😀
@rybicka82 Určitě to dát na policii 🤦♀️
Mám obavu, že policie nemá moc pák, co s tím. Pozve si tatinka k výslechu, ten řekne, že to je nesmysl. A co dál? Doma všechno zlikviduje, žádná stopa, nikdo nic neprokáže.
Spíš bych se zaměřila na místa, kde to má smysl - jít městský úřad, za starostou, říct mu o situaci, požádat o přeložení na jiný ospod, apod.
To je pěkně blbá situace. Ve finále se v mlýnských kamenech bude točit chudák kluk..
A co ti vlastně teď hrozí? Oni ho chtějí do péče?
Hele, v tom, že si pozvali zvlášť otce a zvlášť tebe se synem, není nic podjatého. To je vcelku očekávané, když je syn svěřen do tvé péče. Samozřejmě osobní impertinence dané pracovnice OSPOD ve vztahu ke tvé osobě byly nemístné, zvlášť když danou věc doposud neprošetřila a tudíž jde pouze o její domněnky.
Pakliže jsi přesvědčena o podjatosti pracovnice, která má případ na starosti, popř. celého OSPOD, můžeš podat námitku podjatosti. Chceš-li namítat podjatost celého OSPOD a výsledkem má být ustanovení nového opatrovníka synovi, šla bych na to rovnou soudně. Jen je třeba mít na paměti, že nestačí pouze tvrdit, že si myslíš, že budou/jsou podjatí, musíš jasně specifikovat, kdy podle tebe podjatí byli a mít to, co tvrdíš, podložené.
Proto je vhodné vše, co s OSPODEM řešíš, mít písemně a pokud tedy dochází k telefonátu či osobní schůzce, tak vše nahrávat na diktafon, který zapneš předtím, než zvedneš telefon či než vlezeš do budovy úřadu. Na souhlas se jich ptát nebudeš, nahrávat je budeš dle ustanovení § 88 občanského zákoníku. Nahrávku pak nesmíš veřejně šířit, bude sloužit pouze jako důkaz pro případné řízení o podjatosti.
A ještě doplním, že když postavíš podjatost na vodě a soud to zamítne, zůstáváš na OSPOD, kde jste teď. Proto se k tomu uchyluj opravdu až ve chvíli, kdy o nějakou podjatost půjde.
Pokud jde o to, jak argumentovat při samotné schůzce, tak prostě poukázat na to, že jdeš synovi příkladem svým spořádaným životem, nulovou tolerancí v pěstování konopí a jeho užívání ze strany syna, adekvátní reakcí na to, co se stalo (předpokládám, že užití marihuany jsi nepřešla bez dalšího), atd.
Co se samotného původu dané trávy týká, omezila bych se pouze na zopakování tvrzení syna, že tuto si vzal u otce doma. Pokud nemáš důkaz, že ji tam otec opravdu má, více bych to nerozmazávala a nesnažila se zapřisáhle tvrdit, že je to chyba otce.
@rybicka82 a ještě mě k tomu napadá jeden argument, že když je syn ve škole, nemůžeš na něj výchovně působit, je za něj v tu dobu zodpovědný pedagog a je tedy otázkou, jak se vůbec mohlo stát, že si syn v rámci sportovního dne toho jointa vůbec zapálit mohl, když měl být pod dozorem pedagoga...
@rybicka82 pozadala bych o prelozeni na jiny ospod kvuli zaujatosti.. zda si pomuzes, tezko rict..