Mám 16 letou dceru, nemá vůbec těžkou pubertu, dá se s ní popovídat, nedělá blbosti, dokonce ani nemá sociální sítě, není celé dny venku s kamarády, dodrží slovo, ale začala být neskutečné líná. Dosud se snažila, ale momentálně bordel v pokoji, učit se jí nechce, trenovat na klavír, na který sama chtěla a stále chce chodit ne, cvičit na záda který má ve strašném stavu ne, někdy je schopná sedět a dívat se do stropu. Neboť ona nemá na nic náladu, nic ji nezajímá, nemá opravdu žádné zájmy.
pravěze nebyla, byla vždy velmi usilovná, nepřijde mi smutná a depresivní, normálně se stravuje, spí, nepostřehla jsem žeby mluvila o smrti nebo takových věcech, umí se i zasmát se sestrou, ale uvnitř jako by měla prázdno
Co třeba trable v lásce?
@vall85 nemyslím si, trvá to už 3 roky a nevím o tom, že by s někým chodila, ona vůbec není na herce nebo zpěváky, říkala, že ji přitahuje charakter a uvnitř člověka, takže si nemyslím, že má nějakou platonickou lásku
nechat udělat krevní testy,jestli není něco mimo normál,popřípadě psycholog
Mě to přijde normální, bordel v pokoji máme už několikátý rok, učení jen to nejnutnější, ven chodí spíš méně, věčně leží s telefonem v posteli. Co jsem slyšela od kolegů, je to celkem běžné chování náctiletých.
Píšeš, že nemá těžkou pubertu, ale já si naopak myslím, že tohle přesně je projev puberty - někdo se hádá, někdo prudí, někdo začne na vše kašlat. Pokud se ti jinak jeví v pořádku zdravotně, tak ti asi nezbyde nic jiného, než to přežít. Možná tedy jen poznámka od @martt mi přijde fajn, tohle pohlídat, ale jinak bych zrovna tohle viděla jako druhou pubertální vlnu.
@kurpilova nedávno byla na odběru krve, krevní obraz i stitnu slazu mě v pořádku
@sarihy
že nemá těžkou pubertu jsem myslela, že kromě toho je občas drza, ale jinak se u ní puberta moc neprojevuje.
"Jako by měla uvnitř prázdno"... ale přesně o tomhle deprese je!
Puberta...... hormony pracují, možná počínající deprese právě díky bordelu v hormonech, která snad přejde až se vše ustálí...... nech jí být, nech jí si tím projít v klidu, netlač na ní, protože tím jí právě všechny ty činnosti ještě víc znechutíš 😉 jenom tady prostě pro ní buď 😊 hodně štěstí a hlavně pevné nervy 🙏🍀
Mám doma 16,5 letou dceru a taky na vše kašle. Úklid ji nic neříká. Celý den samozřejmě mimo školy se valí s mobilem nebo poslouchá písničky. Ve škole je to v pohodě takže neřeším.😆
Podle me bezny stav🙂
A taková byla vždycky? Pokud se to objevilo až poslední dobou. Přemýšlela bych o začínajících depresích.