Maminky, uvažuju nad tím, že bych synovi, zanedlouho patnáctiletému, zase pořídila Lego. Máte prosím někdo zkušenost s řadou Lego Architecture (např. Paříž, Londýn...). Není to moc lehké a baví to děti v tomto věku? Případně uvítám i tip na nějakou vychytávku pro kluky na kolo apod. - vím, že dobré věci mají v Tchibu.
@konidana Víš co, je třeba i moc pěkná řada Lego Architecture, a to i pod tisícovku máš pěkný model - různá města, mně se líbí Londýn, Paříž i San Francisco (to už je dražší). Na kolo jsem nemyslela oblečení - spíš taková ta různá držátka na flašku, na mobil, měření kilometrů.... ale já tomu tak dalece nerozumím a proto se ptám. Tchibo a Lidl mi přijdou dostačující na tuhle tematiku.
@2veverka Tak je otázka, jestli syn po legu touží. Známá dávala partnerovi lego k narozkám, protože je fanda lega.
@levandule_k No, touží... on říkal, že chce pod stromeček jen peníze a jinak nic nechce. Což není úplně směr, který bych podporovala v patnácti, zvlášť když má i mladší sourozence...
Lego si dokáže užít i dospělý, ale základ je, že tim bude chtít trávit čas a z té krabice to vůbec vyndá. Můžeš vybírat nejen architekturu, ale i řadu technik - tam sestavuješ funkční stroje, to mi přijde pro kluky zajímavější.
A když chce peníze, není řešením koupit poukázky do obchodů, kam on chce? S tím, že něco půjdete spolu, něco sám?
@westie No, pro mě asi ty poukázky nejsou řešením. Zatím to ještě nevidím na takovou tu obchodní výměnu, protože stejně potřebuje oblečení, a tam se strefím, pár praktických věcí a knížku si určitě s chutí přečte. Takže časy se mění, ale zatím bych ještě jela v dárcích a překvapeních. Mně právě ta Lego architectura přijde fajn, jen by mě zajímalo, zda má některá z nás zkušenost...
@uzivatelkapetra Díky, to je super. A přišlo ti, že pro tvého syna to byl užitečný čas? A nevadilo ti, že se pak na ty výtvory na poličce práší?
@2veverka je to nevlastní syn 🙂
Práší se mu na to, ale už je velký a ví jak tomu pomoct.
A je to fakt super promyšlené, není to jen model auta, je to i hodně funkční, písty v motoru běhají, kola zatáčejí podle volantu, odpružení, je to fakt promakané.
@uzivatelkapetra Mně se ty lega technik líbí, protože tam jde vidět, jak ten stroj funguje, mně to přijde fascinující.
@2veverka Já bych asi šla cestou kompromisu, pokud vyloženě nebásní o legu, tak bych mu dala místo lega radši obnos, za který si plánovala kupovat lego a jinak bych koupila to, co jsi měla v plánu, oblečení, knížku atp.
Si vzpomínám, jak loni jedna paní vykládala, že se jí vnučka, co je někde věkově rozmezí první, druhá třída, ptala, babičko a už jsem taky dost velká na obálku, bych si přála k Vánocům taky obálku :D
Proc ne manzel ma pojizdny model vlaku a tramvaje…takze pokud je to milovnik lega tak bych ho klidne timto obdarovala
@2veverka syn bude mít 14 a chce batmobil (auto od Batmana😆 ) akorát stojí asi 4 tisíce 🤦♀️ a pak cokoliv star wars .. ještě ninjago nějaké lepší nebo ower watch (to je nějaká hra 😄 ) Ale u nás je to jak v legolandu
@2veverka syn asi ve 13 strasne chtel lego titanic nebo nejaky lego (rc?) auto. Jsou to velky skladacky s milionem mini dilku a stojej tisice. Ale zkusenost nemam , nekupovali jsme to.
A na kolo co? Obleceni? Zalezi kde a jak jezdi, ale spis bych sla do spesl cyklo kramu.