Ahoj. Potřebovala bych poradit jak skloubit výchovu pubertálních děti ( 14 a 11 let) s výchovou tříletého dítěte? Mam pocit ze se nestíhám stoprocentně věnovat všem dětem najednou a skáču od jednoho k druhého. Nemáte treba nějaké odkazy na stránky ohledně výchovy? Mam manžela který mi ve všem pomůže, ale podle nej toto zbytečně řeším🙂 Dekuji 🙂
No, to by mě taky zajímalo. Resp. nějak to nehrotim. 3,10,12,17.. každé období má něco, občas se sejde víc náročnějších, občas sotva jedno skončí, přijde druhé. Je fajn,že manžel funguje. U nás nejvíc pomáhá, když funguje partnerský vztah. Hned je to lepší ve všech směrech i v rodině, přístupu k dětem, člověk má víc energie, pevnější nervy, je víc nad věcí..Máme náročnější 2 děti, někdy mám pocit,že někoho zanedbáváme, ale snažíme se na to myslet a balancovat.
@kerca78 tak ti velci uz jsou samostatni, takze te momentálně nejvic potřebuje nejmensi. Jak se jim chces venovat? Pro ne chvile travena s matkou "opruz" Nejradeji jsou sami ve svem svete. Jedine co muzes delat je, ubezpecit je ze jsi tu vzdy pro ne. Najit si behem dne chvilku si s nima popovidat jak se meli, zda potrebuji s necim pomoct a maji vse. Ono je to tezke obdobi nejen pro rodice, ale hlavne ty pubertaky same. Maji v hlave hodne myslenek, jsou plni energie, bouri se hormony, prvni lasky..