Jak připravit děti na přijímací zkoušky na gymnázium?

monikapup
14. zář 2015
Uživatel monikapup je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od monikapup.

Ahoj, tenhle problem nas za chvilku bude trapit, nas Peta je v 9 tride a chteli by jsme ho dat na gymnazium, jde se nejak pripravit na prijimacky? dekuji za typy a zkusenosti

banitram
14. zář 2015

Dcera bude letos na gymnáziu maturovat, také jsem si tím prošla ... nejlíp sehnat přípravné knížky s testy (za nás to byly Scio testy teď prý se to jmenuje jinak, ale i ty Scio testy splní účel) a pilovat. Některé školy pořádají i přípravné kurzy, dcera je absolvovala také. Děti si tam vyzkouší, jak by uspěly v přijímačkách a procvičí si největší záludnosti s učitelem. Někde se za to platí, u nás to bylo zadarmo. Pokud je dítko v některé oblasti výrazně slabší, určitě by nebylo na škodu zaplatit doučování, třeba zrovna od nějakého gymnazisty....

hanih
14. zář 2015

@monikapup Ahoj, já bych si zjistila, jak budou přijímačky na dané gymnázium probíhat (popř. jestli se nedělají jednotné - pamatuju si, že se o tom jeden čas mluvilo) a jestli nepořádají třeba nějaké přípravné kurzy - na ty bych syna určitě poslala. No a pak třeba nějaké doučování, pokud víte, že má v nějakém předmětu slabiny, a opakování starší látky, která by mohla v testech být. Já jsem dělala přijímačky na gympl před hooodně dlouhou dobou a děti teprve čekáme, takže aktuální zkušenosti nemám, ale pamatuju se, že jsem cca půl roku před přijímačkama chodila na jakési doučování k jednomu známému našich, učiteli, který se mnou v podstatě projel všechno, co by v přijímačkách mohlo být.

marton
14. zář 2015

@monikapup ahoj,nevím odkud jsi,ale dobré přípravné kurzy dělá gympl na Zatlance.Jinak už většina gymplů si dělá i sama.

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
marton
18. zář 2015

@sarihy Tak ty jsi asi mladice 😉 .Já to znám od starších kluků.Ten nejstarší tam chodil před cca 10ti lety.Jako bylo to fakt dobrý.Každou sobotu a výsledky poštou tak do středy 🙂 .

marton
18. zář 2015

@sarihy a koukám,že to za pár let využiješ u holčiček 🙂 .

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
marton
18. zář 2015

@sarihy no vidíš,to už jsem skoro měla toho nejstaršího 😀 .Přesně jak píšeš..min.se dítě otrká a ty vidíš dle výsledků kde má mezery a jestli to má vůbec cenu 😀 .

zuzimuk
24. zář 2015
Uživatel zuzimuk je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od zuzimuk.

My jsme s takhle nasli doucovani prez internet ale pak probihalo u nas ve meste a bylo to doucovani hlavne na matematiku, coz jsme taky potrebovali

ludva
26. říj 2015

Scio testy přes net 🙂

rybickamalicka
26. říj 2015

Koupila bych si ukazkove pri. testy dane skoly(pokud skola nabizi a chodila na pripravny kurz dane skoly, kam se chcete hlasit (pokud skola nabizi)-muj syn nastoupil na trimesicni kurz od ledna do dubna, ale vim, ze nabizeji i kurzy od zari. Takto jsem to delala se synem minuly rok. Drzim palce!