Ahoj, prosím, aby ste mě neobvinili že to přeháním, nebo že jsem rasistka. Jde o to že dcera teď kamarádi s holkou která mi není sympatická. Mám obavy, aby dceru nezkazila. Je poloviční romka, jednou propadla, z chování měla dvojkou, pořád mění barvu vlasů, a má dokonce tetování, vyjadřuje se vulgárně, i dcera se tak teď žačala vyjadřovat, kouří, říká že nechce na střední, a i dcera mi řekla že přemýšlí že se na školu vykašle. Nechci, dceři zakazovat se sní kamarádit, stejně by se nějak potkali. Ale zároveň, mám fakt strach že dceru nějak zkazi. Sestra měla podobnou kamarádku, máma to neřešila a sestra si tím zkazila život. Jak byste, to řešili?
Tak to já bych to teda řešila! 😃 Obzvlášť, pokud je ještě na základní škole, tzn asi ji nebude 18+
Po “zlém” s tím asi moc nesvedeš. Zkusila bych spíš docílit toho, aby potkavala co nejvíc jiných vrstevníků - dělá nějaký sport? Nebo chtěla by dělat? Chtěla někdy něco vyzkoušet? Přihlásila bych ji k nějakým aktivitám, aby měla méně času, poflakovat se po škole venku. A třeba jí začne něco bavit. Minimálně se tam potká s X jinými lidmi ...
@michaela_2 tak ona má i jiné kamarády, ale teď se nejvíc baví s tou kamarádkou. A koníčky má, ale chodí tam i ta kamarádka.
V tom případě bych se snažila najít jí takový, kam nechodí 🙂
Proste cilene se snažit vybudovat ji čas, který bude rada trávit někde, kde tahle kamarádka není.
Pokud kouří atd. to fakt není přiměřený jejich věku
Zkus zjistit, proč s ní tvá dcera kamarádí, čím jí ta holka imponuje... zda to jsou nějaké opravdu "hodnoty" (málo pravděpodobné) či "kraviny" (nejspíš tutově) a pak si o tom povídat. Aby si pak logicky uvědomila, zda jí stojí za to s ní být.
Pustila bych jí tak poslední tří rady Výměny manželek, ať vidí, jak dopadnou podobné frajerky.
nijak to nevyresis, vypadá to ze podle toho co popisuješ je ji tak 14 roku...to znamená ze ať uděláš cokoliv uděláš to špatne a stejně te neposlechne😊 teď už záleží jen na tom co si ji dala do života a jak si ji vychovala, podle toho se rozhodne ona sama