Dcera dělá z kamarádů blbce. Porucha nebo špatný charakter?

7. črc 2024

Mám dceru které je čerstvých 17 let a vadí mi jak se chová ke kamarádům. Domluví se třeba s klukem že půjdou ven a když za ní přijde tak nikam nejde a blokne ho. Není to poprvé a dělá to často s více lidmi.
Nedávno u nás spala její kamarádka a ona jí o půlnoci řekla že může vypadnout a druhý den ji zase psala kdy půjdou ven. Může mít nějakou poruchu nebo špatný charakter? Jsem z toho nešťastná.

zanett
7. črc 2024

Nebojim se toho. S timhle pristupem dostane v zivote tolik kopancu, ze se z toho po*ere. Aneb karma je zdarma.

cilkat
7. črc 2024

Velmi důrazně bych jí vysvětlila, že takle o ty kamarády přijde. Ale to je asi tak jediné, co s tím můžeš dělat.
Pokud je to doma, tak to můžeš i přímo korigovat - je to tvůj byt, ne? Takže nějaké "můžeš vypadnout" o půlnoci, má adekvátní reakci "no to teda jako nemůže. O půlnoci nikam nejde, jsi jako hostitel odpovědná za to, že se v klidu a bezpečí do rána vyspí." Ale teřba aby šla s kluem ven, pokud se s ním domluvila, už bych nenutila. Jen bych jí zopakovala, že sliby se mají dodržovat.

autor
7. črc 2024

@cilkat ano tak já sem samozřejmě to nedovolila, ale to nic nemění na tom že to řekla a chová se k lidem za mě nepřijatelným způsobem.

bereni
7. črc 2024

A co rekne tobe na to, kdyz ji vysvetlis co je spatne? Co udava za duvod proc to dela?

autor
7. črc 2024

@bereni je jí to jedno, nemám ji prý říkat jak se má chovat a s kým se má bavit.

cilkat
7. črc 2024

"Nemám ji prý říkat, jak se má chovat" ... pak je to nejspíš na rodinnou terapii. Protože je skoro dospělá, ale stále ještě skoro. A rodič právě je od toho, aby říkal, jak se má dítě chovat.

autor
7. črc 2024

@cilkat na terapii nechce chodit a otec ji k tomu nevede tak těžko ji nutit.

klokanka31
7. črc 2024

A to se takhle chová celý život nebo až teď?🤔

autor
7. črc 2024

@klokanka31 ona měla vždycky cizí lidi u zadku když to takto řeknu, ale takhle se chová až teď...nebo to dřív nebylo tak znát.

klokanka31
7. črc 2024

A to si neuvědomuje, že svým chováním si může nasekat spoustu nepřátel? Jestli měla odjakživa cizí lidi u zadku, tak to chtělo asi vysvětlovat už v dětství...

autor
7. črc 2024

@klokanka31 to jsem dělala, ona má lehké mentální postižení takže to není tak jednoduché s ní

marketa1218
7. črc 2024

To jsi měla napsat hned, že má mentální postižení. To je úplně něco jiného. Kamarádi to o ní vědí ne?

maggie287
11. črc 2024

A netrpí dcera třeba nějakým typem sociální fobie? Nevím, samozřejmě jí neznám osobně, ale bylo první, co mě napadlo. Jako třeba že se vždycky pokusí s někým skamarádit, ale nakonec to nedokáže? Mám bohužel stejnou zkušenost - všichni z okolí si o mě myslí že jsem namyšlená a zlá, když se s nikým nebavím, ale já jsem přitom jenom extrémní introvert, který se bojí cizích lidí. 😞

klaravod
14. črc 2024

No upřímně řečeno,jak jste ji vychovávala,jak jste se vy chovala ke svým kamarádům,příteli či manželi před ní chovala? Často děti i když jsou i straší tak dělají to co okoukali od rodičů a nejbližších...