Mám dceru které je čerstvých 17 let a vadí mi jak se chová ke kamarádům. Domluví se třeba s klukem že půjdou ven a když za ní přijde tak nikam nejde a blokne ho. Není to poprvé a dělá to často s více lidmi.
Nedávno u nás spala její kamarádka a ona jí o půlnoci řekla že může vypadnout a druhý den ji zase psala kdy půjdou ven. Může mít nějakou poruchu nebo špatný charakter? Jsem z toho nešťastná.
Velmi důrazně bych jí vysvětlila, že takle o ty kamarády přijde. Ale to je asi tak jediné, co s tím můžeš dělat.
Pokud je to doma, tak to můžeš i přímo korigovat - je to tvůj byt, ne? Takže nějaké "můžeš vypadnout" o půlnoci, má adekvátní reakci "no to teda jako nemůže. O půlnoci nikam nejde, jsi jako hostitel odpovědná za to, že se v klidu a bezpečí do rána vyspí." Ale teřba aby šla s kluem ven, pokud se s ním domluvila, už bych nenutila. Jen bych jí zopakovala, že sliby se mají dodržovat.
@cilkat ano tak já sem samozřejmě to nedovolila, ale to nic nemění na tom že to řekla a chová se k lidem za mě nepřijatelným způsobem.
A co rekne tobe na to, kdyz ji vysvetlis co je spatne? Co udava za duvod proc to dela?
@bereni je jí to jedno, nemám ji prý říkat jak se má chovat a s kým se má bavit.
"Nemám ji prý říkat, jak se má chovat" ... pak je to nejspíš na rodinnou terapii. Protože je skoro dospělá, ale stále ještě skoro. A rodič právě je od toho, aby říkal, jak se má dítě chovat.
@cilkat na terapii nechce chodit a otec ji k tomu nevede tak těžko ji nutit.
A to se takhle chová celý život nebo až teď?🤔
@klokanka31 ona měla vždycky cizí lidi u zadku když to takto řeknu, ale takhle se chová až teď...nebo to dřív nebylo tak znát.
A to si neuvědomuje, že svým chováním si může nasekat spoustu nepřátel? Jestli měla odjakživa cizí lidi u zadku, tak to chtělo asi vysvětlovat už v dětství...
@klokanka31 to jsem dělala, ona má lehké mentální postižení takže to není tak jednoduché s ní
To jsi měla napsat hned, že má mentální postižení. To je úplně něco jiného. Kamarádi to o ní vědí ne?
A netrpí dcera třeba nějakým typem sociální fobie? Nevím, samozřejmě jí neznám osobně, ale bylo první, co mě napadlo. Jako třeba že se vždycky pokusí s někým skamarádit, ale nakonec to nedokáže? Mám bohužel stejnou zkušenost - všichni z okolí si o mě myslí že jsem namyšlená a zlá, když se s nikým nebavím, ale já jsem přitom jenom extrémní introvert, který se bojí cizích lidí. 😞
No upřímně řečeno,jak jste ji vychovávala,jak jste se vy chovala ke svým kamarádům,příteli či manželi před ní chovala? Často děti i když jsou i straší tak dělají to co okoukali od rodičů a nejbližších...
Nebojim se toho. S timhle pristupem dostane v zivote tolik kopancu, ze se z toho po*ere. Aneb karma je zdarma.