Dcera a legíny. Dovolili byste to?

verca_20
20. bře 2023

Ahoj, zajímal by mě váš názor... Dovolili by jste 16 leté holce nosit ( třeba i do školy) koženkové legíny? Je to myšleno s kratším vrškem, bundička i tričko nad pasem. Jsem jen konzerva, nebo je to provokativní tak, jak mi to připadá?
A pokud je nějaká nosíte, je to vhodné z hlediska pohodlí a hygieny? Přijde mi že to musí být neprodyšné. Díky za názory.

emillyhk
20. bře 2023

@verca_20 Nenosím, takže odpovím jen na první část otázky. Holčině v 16 už ano, ale spíš občas (taky mi to přijde neprodyšné). Předpokládám, že už nějakou dobu mluvíte o tom, že není potřeba se ve všední dny oblékat a líčit příliš vyzývavě, navíc v tomhle věku už je skoro dospělá. Spíš bych než cestou zákazu šla cestou poučení. Např.: "Ano, koupím ti to, ale nosit je budeš jen jednou týdně a k tomu žádné výrazné/hluboké výstřihy."

konidana
20. bře 2023

@verca_20 s dcerou bych o tom diskutovala a nekoupila bych jí je. Pokud by si je koupila za své, tak ok, s tím nic neudělám. Ale ona zatím smrdí korunou (na rozdíl od mladšího bráchy), takže v tomto mám trochu navrch.

petrasipkova1
20. bře 2023

v 16 letech ? Jako vážně ? a v 18 co ? to už bude OK ? Nebo to bude dokud tady bydlíš budeš dělat co chceme my ? Vždyt je skoro dospělá, opravdu je tam ještě prostor na zákazy a nebo má být důvěra mezi dítětem a rodičem taková, že jen vyjádřím svůj názor, promluvíme si o tom, ale rozhodnutí už je na ní? Není lepší když si na to přijde sama? Až bude muset řešit nepříjemný pocit zapaření atd. ?

betelgeuzz
20. bře 2023

Mně příjde, že je to dnes docela běžné nosit. Ne v mým věku, ale holky kolem 15 je nosí. Pokud na to má postavu, proč ne? Dcera má 13 a neumím si představit, že ji za 3 roky budu zakazovat, co smí, nebo nesmí nesit.

dashyyy
20. bře 2023

@petrasipkova1 představuju si hlavně sebe, co bych asi v těch 16 udělala, kdyby mi matka zakázala něco nosit.. šup do tašky a ve škole pěkně převléknout 🙈🙈

petrasipkova1
20. bře 2023

@dashyyy Přesně, já už určitě tak od 13 byla pěkný rebel, doteď si pamatuji jak jsem si malovala tajně ve škole tmavě modré stíny na oči. No děs. Holila jsem se také tajně. Pro mě to je velký vykřičník při výchově dětí. Však jsem měla MS od 9,5 let. Ve 13 už jsem měla proporce jako dnes a v 15 jsem si připadala absolutně dospěle. V 16 jsem potkala mého manžela, s kterým jsme spolu 20 let.. 😀 Naštěstí moji rodiče to jen sledovali, věděli že nemá cenu vyvolávat konflikty, pokud je vše v určitých mezích. Hlavně táta měl extrémní pochopení pro čas dospívání a při mém vymezování vůči mamce, které nebylo často hezké, dělal takový mantinel mezi námi.

nnnadja
20. bře 2023

Vzdyt je to hezke,zvlast kdyz ma na to postavu - matky konzervy mi vzdycky pili krev😂😂😂 (mysleno v dobrem)

tereza0111
20. bře 2023

Nevidim jedinny duvod, proc bych ji to nemela dovolit. Respektive, proc bych ji do toho mela mluvit, myslim, ze v 16 tohle pravo uz nemam.
Probrala bych s ni nutnost kvality obleceni a rizika neprodysnoti pri prilis dlouhem noseni na pripadne zanety. Probrala bych s ni riziko, zda si je vedoma toho, ze to 1/ muze vyvolat reakce okoli na strane chlapeckeho osazenstva tridy a zda je pripravena na pripadne komentare 2/ upozornila bych ji fakt, ze konzervativnejsim osobam to muze vadit a pripadat prilis vyzyvave, takze jestli si je vedoma, ze muze trochu michnout postarsi ucitelku a umi vsechno dobre, kdyby nenapadnym "trestem" bylo zkouseni :D
Dal bych ji poprala krasny den a jak si dela co chce, pokud nikomu neskodi. Muj nazor obdrzi, ale je na ni, jak s nim nalozi 🙂

baris
20. bře 2023

@verca_20 ano, dovolila. Mám 2 dcery - 14,5 a 13 let. Obě dvě se do školy malují (trochu pudru a řasenka), starší už i trochu oční stíny.

Co se týče oblečení, mluvíme o tom, vím v čem chodí do školy. Pokud to není ve stylu Dobrý den, prsa ven a je to přiměřené počasí, tak to neřeším 😀. Tímto obdobím si musí přijít všichni a raději budu parťačka než dráb.

aarriel
20. bře 2023

@dashyyy presne, to jsem taky delala 🤣🤭 jeste, ze ta minisukne byla mala a vesla se skoro vsude 🤣

irmamala
20. bře 2023

Já je nosím skoro pořád, pohodlné to teda moc není, ale vypadá to kure*sky dobře, když na to máš postavu. Trend holých pupků se mi nelíbí, obzvlášť když teenagerům nevadí ukazovat špeky, ale před základkou to vidím na každé druhé, takže se to asi dnes jako nějaká nemravnost nebere.

verca_20
autor
20. bře 2023

@irmamala to jsi napsala tedy docela drsně:D a v čem přesně je to tak nepohodlné?

irmamala
20. bře 2023

@verca_20 Jak píšeš, je to neprodyšné, je to umělotina. Jestli má citlivější kůži, třeba sklon k ekzému, tak to by pro ní vůbec nebylo.

zuzazidkova
20. bře 2023

Pracuji na gymnáziu, holky to tam nosí běžně a k tomu Croptop, kožené legíny nosí i učitelky 😉

verca_20
autor
20. bře 2023

@irmamala aha, no já to jen tak tipovala, na druhou stranu tady v parku potkávám pravidelně nějakou sportovkyni a ta je má občas i na běhání, tak nevím. I když tam je to asi jedno, není v tom celý den. Hádám, že ty z nich žádné takové problémy nemáš,.když je nosíš pořád?

verca_20
autor
20. bře 2023

@zuzazidkova předpokládám, že učitelky s delším vrškem?😁 Ale dobře.. asi jsem fakt prostě ,, stará " konzerva, nebudu ji do toho kecat

irmamala
20. bře 2023

@verca_20 No tak já pro parádu lecos vydržím, podle toho bych nesoudila 😀 Během nošení žádný nekomfort necítím, ale třeba když dorůsta strniště na nohou, tak pak když je sundám, tak bych se uškrábala.

verca_20
autor
20. bře 2023

@irmamala aha díky za upřímnost 😅 a to jenosíš třeba i v létě? Já jsem v tomhle zase choulostivá.. pro mě je záhada, jak může někdo třeba vydržet celý den v tangách 🤣

irmamala
20. bře 2023

@verca_20 Tak ty já zas nosím, protože mám všechny gatě úplé a nesnáším, když jsou vidět okraje. V létě nosím vyloženě legíny, jsou tenoučké, ale samozřejmě v hicu bych si je nevzala. Nosím je prostě do počasí, kdy bych si vzala džíny.

verca_20
autor
20. bře 2023

@irmamala máš můj obdiv tedy. a co reakce chlapů, neotravuji tě? Přijde mi to takové vyzývavé, i kvůli tomu se mi to popravdě úplně nelíbí na mladé...

aarriel
20. bře 2023

@verca_20 ty jo, a co nosis ty? 😮 Vzdyt leginy, i kozene nosi v dnesni dobe kde kdo. Me prekvapuje, ze se vubec nad tim pozastavujes 😮 ja snad noc jinyho jak leginy nenosim, samozrejme i dziny.

verca_20
autor
20. bře 2023

@aarriel legíny samozřejmě nosím,.ale.na zahradu nebo na sport. V létě občas k delší tunice třeba nebo tričku pod zadek. A ,, obyč " nebo různé vzorované, tyhle kožené nevlastním. Manželovi by se to asi líbilo,.ale netrvá na nich. Nic proti nim přímo nemám,.jen mi v koženém/ latexovem provedení přijdou prostě jako sexy oblečení do klubu nebo max na rande, ne na celý den ve škole.

zuzazidkova
20. bře 2023

@verca_20 ano, učitelky již s delším vrškem 😂 ale nepracovat tam a nemít z první řady to, co ty holky nosí, tak bych dceru taky usměrňovala 😁 Fakt se tím nezatěžujte, může být ještě hůř, holky tam nosí dle mě i jen podprdy, nebo alespoň mne to tak přijde, možná to má nějaký spesl název 😄 ale učitelky jsou na to zvyklé a vůbec to neřeší

petulkadodo
20. bře 2023

@verca_20 Já si neumím představit, že by mi mamka v 16 určovala, co můžu a nemůžu nosit. Kdy jindy si takovéhle libůstky jako koženkové legíny, krátká trička, kraťásky, ultraminisukně apod dovolit než v 16 s dokonalou postavou. Za pár let už na to třeba nebude mít figuru. My jsme taky nosily bokovky proklatě nízko, s tangama, kraťounkým tričkem... Každá doba má svůj styl

te_reza
20. bře 2023

Přemýšlím, kdy naposledy mi máma kecala do výběru oblečení a nemůžu se dopátrat výsledku. Chvíli mi to trvalo, ale nakonec jsem ty tangáče zahodila a košilku nosím od září pomalu do května 😂😂😂

simkrk
20. bře 2023

Asi by se mi to nelibilo, ze bude chodit polonaha, vyzyvave.. Ale bohuzel je to takovy hit me prijde..kolik takovych po meste potkam.. 🤷😁 Hlavne ja v zime nabalena, salu, cepici a pak tyhle.. Hole kotniky, leginy, kratky tricka, bundy a koukaj jim zada. 🤣🤦😬

izz76
20. bře 2023

Samozřejmě ze bych to 16letech dceři dovolila,kdy jindy než v mladí hlavně by mel člověk nosit takové oblečení..

eviicka
20. bře 2023

@te_reza mně do toho máma v 16 trochu kecala, naštěstí, protože já byla tele, co bylo schopný nosit jen volná trika a rifle (zn. pohodlí nade vše). 🤣

fire85
20. bře 2023

@aarriel ale leginy jsou na sport, ne na normálni nošení proboha, porad to lidi ještě nechápou...o těch 100 kg matronach co to nosí ani nemluvím, a to jsou to mladý holky

pettypet
20. bře 2023

Určitě dovolila..ale možná bych si s ní neutralne promluvila o tom, jaký typ pozornosti to muze přilákat. Mně mamka zakázala jedině rozthany dziny...dodnes nevím proc, asi se jí nelíbily, jinak jsem stravila pubertu v průhledných trikach a minisuknich.