Cizojazyčná kniha pro 15letého kluka. Máte tip?

veunka17
27. říj 2023

Hezký večer 😊
Kdo máte cca 15 lete syny, jaký žánr knih je baví, jaký teď nejvíc frčí?
Kolegyně syn teď oslavil 15let a ráda bych mu koupila knížku v aj, ale nevím jakou. Ano mohla bych se zeptat kolegyně co se.mu líbí, ale ta mi řekne ať nic nekupuju, ať koupím radši něco dceři (3 roky), ale já bych stejně ráda. Protože oni pokaždé něco moji dceři dovezou atd.
Můj 20lety bratr poradil třeba percy Jackson... Nevím jestli to je dobré nebo ne, za mě je lepší Potter 🤣

darkwitch
27. říj 2023

@veunka17 nevím, co teď frčí a každý je jiný, takže to co frčí u jednoho u druhého frcet nemusí, ale Potter je na cizí jazycích super.

veunka17
autor
27. říj 2023

@darkwitch no právě, že je to těžký 🙈 ale ono celkově vůbec něco vymyslet...
Jako mohla bych dát poukázku do knihkupectví ale to není ono 🙈

pipi_puncocha
27. říj 2023

Bratranec (17 let) si od nás přál 1984 jako komiks v angličtině. https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/1984-graphi...

krisstina93
27. říj 2023

Potter je na aj snadný, jestli ho ještě nemá. Záleží jaký má rad žánr a jakou úroveň angličtiny. Fajn je třeba hra o truny, pan prstenu, obojí fantasy, ale to chce už trochu lepší úroveň jazyka, takové to co se naučí na základce během vyučování nebude stačit ani na toho HP :D

ai30
27. říj 2023

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, nebo to 1984, co doporucuje @pipi_puncocha

malytlustyhroch
28. říj 2023

Nevim jak je na tom jazykove, asi dobre, kdyz zvazujete knihu. Ale pokud nijak nadstandardne tak doporucuji tak maximalne komiks, at se trochu chyta.

xxx3d
28. říj 2023

podle mě nejlepší bude tip na knihu vytáhnout z kolegyně, nějakou obklikou 🙂
protože populární knížky mu můžou udělat radost, ale i ne, třeba má rád encyklopedie, nebo naučné historické knihy...
takže já bych radila vytáhnout to nenápadně z ní, nebo dát poukázku, ať si vybere sám 🙂