Nadváha u 4měsíčního miminka

moneline
12. únor 2017

Maminky prosím radu, mám 4,5mesicniho chlapečka. Měří 64cm a váží 9100g podle Mudr. Má nadvahu. Dávám mu papat po 3 hodinách ve dne i v noci 120ml um jelikož dyl mi bohužel nevydrží. Přikrmují ho 1x denně zeleninou a 1x denně ovocnou přesnídávku jinak um. Prosím poraďte mi kolik by měl malý papat denně a jak mu upravit jídelníček aby se mu váha spravila? Malý je spokojený miminko ale doktorka mi za tu váhu dost nadává a já už nevím co s tím :( týrat ho nějak hlady nechci. Děkuji za každou zkušenost a řadu 🙂

puresin
13. únor 2017

@moneline S tou nadvahou u miminek je to zahada, moje sestrenka ma 6m chlapecka a ten vazi 10,5 kg, pritom byl doted jen kojeny. A mudr s tim nema problem, nijak to v poradne nekomentovala, jen ze mu chutna. 🙂

horsiee
13. únor 2017

@moneline Možná by stálo za vyzkoušení jiné UM. Nevím jak se jmenuje, ale existuje um pro velké jedlíky, mělo by více zasytit.

pavlanaty
13. únor 2017

Mala mela ve 4m 67 cm a 9 kg. Proste ji chutna...a dr rekl,zedo rika ma dostavat kolik sama chce...zadna dieta aomezenu jidla....Neboj se,vybehate to...

kachnicky
13. únor 2017

Ja bych se zas tak nestresovala, ona se ta vaha map hodne zastavi, az se zacne hybat... Ja mam taky velke dite, byla teda kojena, ale.i tak zvladala nabirat 1kg mesicne, kdyz byla mimino... S prikrmy jsem to resila a resim tak ze ji nedavam zbytecne preslazenou presnidavku, kupovala jsem bez cukru a zasadne jsem nedavala kaši, po ni ty deti fakt tloustnou...

soyevita
13. únor 2017

@moneline A jakou měl porodní váhu?

lv
13. únor 2017

doktorce bych to odkývala, dávala jak teď, jak to malý potřebuje, jak tu píše kachnicky, jak se začne hýbat, plazit lozit, přetáčet, pivotovat, už tak přibírat nebude.

astyna
13. únor 2017

Syn přibíral taky hodně - skoro 1,5 kg za měsíc, skoro jsem se bála, kam to až dotáhne. Ale, jakmile překonal 7.měsíc, začal lozit a pak už to bylo jen necelé kilo a později jen půl kila.

ivular
13. únor 2017

Syn měl při narození 3,3 kg a ve 4 měsících měl 9,3 kg. Byl plně kojený, nicméně se chtěl kojit neustále, přičemž já jsem neměla MM ale vyloženě jogurt. V roce vážil něco přes 13 kg. Teď je mu 6 let a moje mamka mi vyčítá, že je strašně hubený😉

ajurka
13. únor 2017

Vůbec si z toho nic nedělejte.. Malej takhle přibíral do roka..v roce měl 15 kg a teď ve třech letech má 18... 🙂

leki
13. únor 2017

Pockala bych az zacne lezt/chodit, do te doby to neresila. Kamoska mela mimco, co vypadalo, jakoby snedlo jiny mimco (tak tlusty jsem nikdy driv nevidela, fakt). Jak zacalo lezt a tak, zpravilo se to a ted je v roce a pul uplne normalni 😉

moneline
autor
14. únor 2017

@soyevita 3470g

moneline
autor
14. únor 2017

@lv doktorka mi právě tvrdí, že jaké první rok života ovlivňuje celý život a jaké je mimco teď tak takové bude i v dospělosti.

moneline
autor
14. únor 2017

@horsiee my máme Hami ale kdyby si si vzpomněla jak se jmenuje budu ráda za typ 🙂

ladyhacek
14. únor 2017

Jak díttě vypadá v první roce života bude tak vypadat v dospělosti? Pěkná blbost > moje zkušenost, narodila sjem se hodně malinká, sice v termínu, ale měla jsem 1,65kg > tudíž první rok života a snad i ten další jsem byla hubená. Silná jsem až v dopělosti(no už v dětství). Známá syna kojila a v 6m měl 10kg. Kamarádka měla syna na UM od narození - vždy si stěžovala že ho mlíčko podle ,,,tabuleke´´ nezasití a brečí jí hlady > dávala více - ano v prvním roce byl ,,cvalík´´ teď má 4 roky a je hubený, že by jste to do něj neřekli. Ono je něco jiného když dítě jen leží a nehýbe se. Sny byl tedy hubený vždy, ale ty první ěsícy (když nabral) kolem toho 5-7 m tak měl ,,špíčky´´ teď v necelých 2let je po nich 🙂. Osobně bych to do toho roku a roku a půl neřešila. Jinak asi je něco jiného kdžy je kojený a má příkrmy déle. My začala jíst až nějak v 7m. ve 4,5m nevím zda není brzo na dva příkrmy, ale pokud to vyhovuje Vám a halvně pokud malý baští tka to tak nech. Co se týká mlíčka tak odborník nejsem jen co mám zdoslechu > zkusit jinou značku. Kamarádka naoupili Nutrilon a právě po tom byl ,,hladovější´´ zkusit sunar.

balet
14. únor 2017

Nadvaha u tak maleho miminka existuje???? 😃 Kaslete v tomto na pani doktorku. Kdyby mel mene, zas vas bude porad honit na prevazeni, ze nepribira...Za pár mesicu se zacne poradne hybat, sedet, tapat a to potom ta vaha tak nahoru nejde. Vic spaluji. A urcite to neznamena, ze bude mit ve dvaceti 100 kg. Je malinky a krmite vzorove. Dejte mu, co bude zadat..😉

zuzazidkova
14. únor 2017

Malá.mela ve 4 měsících 9,5 kg a neřešila jsem to vůbec a dr taky ne 🙂 teď má 18 měsíců a 11 kilo 🙂

nijij
14. únor 2017

Klid my měli 5500g ve 4 týdnech teď v 6ti ná snad přes 6 kg. Porodní váha 4340. Jediny co mě mrzí že to není to malé miminko 😀 ale asi těžko mu zakážu pár porcí denně...

slimacikmia
14. únor 2017

@moneline to v vybeháte, až sa začne hýbať. Malý mal v pol roku tiež cez 9 kíl, teraz má skoro 17m a má niečo cez 11kg... Ako sa začne viac hýbať, tak váha polezie už len veľmi pomaly ;) malý bol na MM, doktorka tiež komentovala, že mu chutí, že je to krásne, zdravé, spokojné dieťa. Žiadne obmedzovanie sa nekonalo... Vôbec sa nemusíte obávať a doprajte mu, koľko si pýta. Mimochodom si myslím, že toto nie je žiadna nadváha...

katerina1106
14. únor 2017

Podle mě nadváha u takhle malých dětí neexistuje, to by musel být opravdu extrém aby se to tak dalo nazvat.
Jak psaly holky výš - kašlat na doktorku a krmit podle sebe/dítěte. Brzy se začne hýbat a nebude tolik přibývat 🙂
Na případné diety a stravovací omezení je času dost, vždyť ten prcek vlastně ještě jíst nezačal 😀

lv
14. únor 2017

@moneline to je blbost, holky měly v půl roce 9,5kg o nadvaze nikdo nemluvit, v roce 12 a 12,5kg (z 3500g porodní). I já, já měla 10,5kg v 7m a nikdy v životě jsem nebyla tlustá (vyjma těhotná, a rok-dva po, trochu). Možná myslela, že špatné stravovací návyky si nese s sebou, kdybys ladovala knedlik bůček bonbon limo. 🙂 🙂 🙂

moneline
autor
14. únor 2017

@balet podle tabulek nadváha opravdu existuje :D

moneline
autor
14. únor 2017

@ladyhacek Sunar i Nutrilon máme vyzkoušený a to zas nám nedělalo dobře na trávicí trakt :( blinkal po tom a nemohl se vykakat :( teď už jsem to kakani aspoň vychytala že mu dávám mrkvovou stavu ale i tak už bych se k tomu nevrátila. Spíš možná nějakou novou značku zkusit

balet
14. únor 2017

@moneline Tak to je sila. Srandovni...😂😃😄

lena27
14. únor 2017

@moneline neboj, až začne lézt a chodit tak se to zastaví. Kluci měli v půl roce 9,5kg a v roce 10,5-11kg

pidyova
20. únor 2017

Ahoj, já bych možná vyměnila ovesnou kaši za domácí rýžovou 😉 Ale jak píší ostatní, až se začne víc hýbat, tak se to srovná. Taky může už pít čajíky, což ho zasytí 😉

katriona1
21. únor 2017

@moneline moje dcera byla sice kojená, ale taky to byl pěkný cvalík, díky tomu jí i dost dlouho trvalo než začala lézt a chodit, nikdy jsem jí ale neomezovala v kojení, ale spíš jsem se zaměřila na přikrmování, takže žádné piškoty, sladké kupované kaše, pribináky, sladké pití, vařila jsem jí sama a hlavně jsem jí dávala zeleninu, maso, bílý jogurt a všechny přílohy a kaše jenom v malém množství, co nejméně pečiva a k pití vodu nebo neslazený čaj
dnes má dcera 3 roky, má 95cm. a 14,5kg. takže není buclatá, ale je tak akorát, ale stále je dost jedlá, takže i dnes jí dávám hodně zeleniny a ovoce a sladké v menším množství 🙂

jittuska
21. únor 2017

Já bych to neřešila. Každé dítě je individuální, nejsou všechny přes kopírák. A ty jejich tabulky, jestli je to v normě nebo už není.. asi bych to odkyvala doktorce a doma bych nastavila rezim,abych mimco nakrmila,aby bylo spokojene a nestradalo nebo nebrecelo hlady.. možná si dát pozor, abys nedávala zbytečně větší porce (třeba dvě přesnídávky při jednom krmení a tak).. a kecy,že první rok života ovlivňuje celý život.. to teda miluju 😀 ano, určitě některé zvyklosti a návyky se přenáší do dospělosti,ale rozhodně ne tak doslovně. Moje sestřenice měla na konci prvního roku života podle pediatricky brutální obezitu, pořád by něco jedla, zkrátka takový malý Otesánek, co by všechny snedl.a dnes? Krásná holka s mírami modelky 🙂 takže asi tak!

moneline
autor
22. únor 2017

@pidyova ahoj, já nedávám žádnou kaši jelikož ji máme zakázanou od Mudr. Kvůli nadváze

anetka1701
22. únor 2017

Proboha... hlavně nenasazuj 4m kojenci "dietu"... já měla obě holky fakt hodně macatý... Kor ta druhá byla opravdu "pěkńoučká" - jak říkala naše doktorka... tedka jsou obě ve školce a jedna je vyloženě vyžle hubený, druhá je tak akorát... Jako jo, mají 20 a 25 kilo, ale jsou prostě velké a dobře stavěné... Vůbec bych se doktorkou nezabejvala, pokud by to bylo tak jak říká, tak mám teďka děti bojující s dětskou obezitou - a to fakt nemám :D

maudd
22. únor 2017

Neřešila bych to, bud rada, že hezky přibírá 🙂 my máme opačný extrém, naše mládě téměř nejí, už nas hnali i na psychiatrii (je mu 15 m). Takže na doktorku prď, přece ho nenecháš hlady...