Zdravím, ted jsem koukala synovi do krku, protože měl horečku, podle krku má anginu. Ale všimla jsem si že mu narostl zoubek, každý den čistíme zoubky a nevšimla jsem si že by měl nateklou dáseň nebo něco. Přes víkend byl u babičky takže jsem do pusinky nekoukala.
Za měsíc mu je 5 let, narostla mu dolní šestka a za tím zoubkem má úplně nateklou dáseň. Ten otok bude nejspíš k tomu že zub vylézá že? Na bolest si nestěžuje, ani o tom nevěděl a jsme oba hodně překvapený. Není na to moc brzo? Ještě mu nevypadl ani jeden zoubek tak mě to opravdu překvapilo.
@michajla1 Co vím, zuby padají okolo přelomu školka/škola. Ale 6 rostou klidně okolo 5.roku. Já bych byla v klidu. Já očekávám, kdy porostou 6 našemu malému - bude mít 3 roky a má to tam oteklé. První zuby mu rostli už ve 4měsících a v roce měl už 16 zubů. 5 mu narostli pár měsíců po 1 roce.
Dceři vypadla první jednička přesně v 5,5 letech,a to byla jedna z prvních ve třídě. Synovi v 5 letech a 9 měsících. Takže na to je čas. Narostly mu i ty předchozí zoubky než je průměr? Někdo to tak holt má, že ty zoubky nějak spěchají. Kdy jsme měli šestky, popravdě nevím,děti nikdy netrpěly na bolesti zoubků, takže tohle si nevybavuji.
@michajla1 zubař mně upozorňoval, že dětem můžou z druhých zubů první vyrůst šestky. Taky to tak bylo. Nejdřív 2 šestky (nebo všechny 4??) pak dlouho nic, pak začaly padat spodní jedničky.