Zuby u 4letého dítěte. Není na to moc brzy?

michajla1
28. říj 2024

Zdravím, ted jsem koukala synovi do krku, protože měl horečku, podle krku má anginu. Ale všimla jsem si že mu narostl zoubek, každý den čistíme zoubky a nevšimla jsem si že by měl nateklou dáseň nebo něco. Přes víkend byl u babičky takže jsem do pusinky nekoukala.
Za měsíc mu je 5 let, narostla mu dolní šestka a za tím zoubkem má úplně nateklou dáseň. Ten otok bude nejspíš k tomu že zub vylézá že? Na bolest si nestěžuje, ani o tom nevěděl a jsme oba hodně překvapený. Není na to moc brzo? Ještě mu nevypadl ani jeden zoubek tak mě to opravdu překvapilo.

areh
28. říj 2024

@michajla1 zubař mně upozorňoval, že dětem můžou z druhých zubů první vyrůst šestky. Taky to tak bylo. Nejdřív 2 šestky (nebo všechny 4??) pak dlouho nic, pak začaly padat spodní jedničky.

michajla1
autor
28. říj 2024

@areh zatím jen jedna šestka

martulka88
29. říj 2024

@michajla1 Co vím, zuby padají okolo přelomu školka/škola. Ale 6 rostou klidně okolo 5.roku. Já bych byla v klidu. Já očekávám, kdy porostou 6 našemu malému - bude mít 3 roky a má to tam oteklé. První zuby mu rostli už ve 4měsících a v roce měl už 16 zubů. 5 mu narostli pár měsíců po 1 roce.

ninive211
29. říj 2024

Dceři vypadla první jednička přesně v 5,5 letech,a to byla jedna z prvních ve třídě. Synovi v 5 letech a 9 měsících. Takže na to je čas. Narostly mu i ty předchozí zoubky než je průměr? Někdo to tak holt má, že ty zoubky nějak spěchají. Kdy jsme měli šestky, popravdě nevím,děti nikdy netrpěly na bolesti zoubků, takže tohle si nevybavuji.

swan42
29. říj 2024

@michajla1 podle naseho zubare by mely nejdriv narust 6 a pak az zacit vypadavat prvni zoubky.
Rikal na to na posledni kontrole, protoze holce vypadly uz 2 zuby ve 4.5 letech, okamzite narostly druhy a 6 furt nikde 🤷‍♀️
Takze asi neni divny, ze u vas jeste zadny nevypadly...

barulina
29. říj 2024

@michajla1 všechno je možné, můj syn se se dvěma zuby narodil

squezy
29. říj 2024

@michajla1 syn ma 5,5 roku,zatim mu nevypadl zadny zub,ale dolni sestky už mu rostou. Nic se nedeje,nic se s tím nedela 🙂 Prostě jen čistit.