Ach jo, do 4 let měl zuby bez kazu a teď se nám to rozjelo, 2 vyvrtané, další kaz na trojce zubařka řekla, že neošetřuje (proč nevim, byl tam muž). Co teď dá se nějak podpořit jinak, než absence sladkého a více se zaměřit na čištění? Dá se něco dát na ten kaz někde jsem něco četla, ale vím prd co to bylo.
@petramana bohužel nejsem na fb ale děkuji
nám byl doporučen Elmex gel
Pořádně čistit. Objednat na dentální hygienu. A krome toho elmex gelu můžeš koupit i tuto pastu. https://www.nazuby.cz/GC-Tooth-Mousse-Jahoda-35...
Možná bych timto však nečistila denně,jednomu synovi se udělaly na předních zubech po tom takové flicky,tak jsme to už dále nepoužívali a flíčky zmizely. Druhému synovi,dvojceti,se to nedelalo,ale prostě bych tím stejně asi necistila denně. Ale bylo mi to od zubařky doporučeno. A extra se tim nijak netrap, děti kazy maji,byť čistíme. Hlavně je čistit co nejlépe to jde,chodit na preventivky,my chodime s klukama jednou ročně na tu dentalku. A mame s tím dobrou zkusenost. Řekne,jak ma vycisteno, případně ukážu,jak cistime a ona me opravi/neopravi. Řekne,jakymi mezizubnimi kartacky a kde čistit. Dále dětem třeba procisti zuby takovym "lechtatkem" a za 20min jsme hotovi. A na dentalku maji kluci od pojišťovny příspěvek. My v jižních Čechách platime 500Kc.
i s tim elmex gelem opatrne... me ho poradila na dentalni hygiene s tim, ze si ho mam davat pouze na 1 zub 1x tydne - jakoby se mi tam odstipovala sklovina... a upozornovala, abych nanasela opravdu jen na ten jeden zub, tak bych se prvni poradila aspon se zubarem, nez neco pokazit
Cistim detem zuby ja (i kdyz u starsi uz jen docituji). Na stolicky pouzivam jednosvazkovy kartacek. Zubni pasty kvalitni, zadna Perlicka apod. V 5tiletech dcery mi dr uz doporucila zubni pastu Elmex od 7let (dcera mela vyssi kazivost). Pouzivaji mezizubní kartacky. Vyplachuji ustni vodou. 1x tydne Elmex gel na spaní.
Musím zaklepat, ale nastesti od te doby co to takhle praktikujeme, kaz se neobjevil.
Ted v 6 a 8 letech dostali první sonické kartáčky..
@1pomnenka ano, chodí. Ale je to drobet jiné než dentalka s dospelym je to o tom se přesvědčit, že správně čistíme,rekla mi, jaké mezizubní kartáčky kde používat,"vycistila" jim zuby takovym lechtivym kartackem a bylo .nic bolestiveho,pro deti náročného, každého za odmenu povozila v kresle
@squezy díky moc za povzbuzení, ráno jsem z toho byla fakt hodně špatná. Já sama měla kaz až tak v 10. A máma nám určitě nijak pečlivě zuby nečistila...tak jsem nějak doufala, že syn bude mít zuby po mně
Tu dentální zvážím.
na fcb skupina Mame zdrave zuby - jsou tam online kurzy, dotazy, rady...