Zub. Jak dlouho ještě?

19. zář 2024

Ahojky, už cca měsíc malý začal strašně slintat a rvát si vše do pusy. Je mu 5m.
Teď ale poslední 4 dny se to vystupňovalo. Můžu ho převlékat za den třeba 10x jak slintá, do toho má osypané tváře, teploty, občas průjem..
Dudlík začal kousat a to samé lahev na UM.
Občas v noci se probudí a šíleně pláče bolestí. Pomůže občas Calgel.
Přes den byl vždycky docela spáč a tak jsem mohla lítat kolem vaření a domácnosti. Ale teď je to šílený, skoro vůbec nespí a když tak si dá tak půl hoďky. Do toho se furt točí na břicho a pak brečí že chce zpátky. Nic ho jen tak nezabaví a je kňouravý. Takže pozornost 24/7 na 1000% a já už jsem grogy. Domácnost silně pokulhává, do toho rekonstrukce a bordel všude…
Kdy mu nějaký ten zub vyleze? Jak dlouho to trvá? Dásně když masíruju tak je má takové hrbolaté, ale zatím tam nic nevidím.

malytlustyhroch
19. zář 2024

Rekla bych, ze podle tech priznaku uz brzy 😅 u nas to bylo vzdycky tak mesic dopredu, pak par dni v modu "to snad uz neni mozny" a pak zub vylezl. Problem, je ze tech zubu je 20 a min tech 8 prvnich roste casto celkem rychle za sebou. Takze za me, nejlip si zvyknout a naroky na sebe a na domacnost snizit. Osvedcilo se mi, treba kdyz je to zrovna se zubama horsi, vic zarizovat pochuzky venku, protoze moje dite je v kocarku v pohode, a kdyz je to lepsi a dite ma lepsi naladu, tak vic delat veci doma. A na slintani slintacky,takove ty male ozdobne bryndaky a menit jen je, ne cele obleceni.

1pomnenka
19. zář 2024

Než zub vyleze, trvá to měsíc, je to peklo.

5pajina55
19. zář 2024

Syn nosil slintáčky, ty mu stačilo měnit a nemusel se pak převlékat celý.

linusha
19. zář 2024

Naše slintala jak bernardýn od necelých 3 měsíců. Od 5 byla nesnesitelná a zub se objevil na 7m a týdnu

autor
19. zář 2024

@linusha tak to je síla. Neumím si představit, že by to mělo trvat takhle dlouho. Je naprosto neodložitelný, hned řve. A z nosítka mě už bolí záda. V kočárku být moc nechce. Takže nemám moc na výběr. Každý den koukám a čekám , že něco vyleze 🙈

patypresdevaty
19. zář 2024

U jednoho to od prvních příznaků trvalo přes 2 měsíce, u druhého "jen" ten měsíc...

goldenova
19. zář 2024

Řeš to spíš s pediatričkou, ne s námi, nejsme odbornice. Dcera to tedy takhle dramaticky neprožívala, stačil Calgel a studené gumové věci, které kousala. Zavolej do lékárny nebo doktorce, konzultuj to, možná Calgel nestačí, třeba lze dát i Nurofen občas, ale jednala bych, protože dítě se evidentně trápí a vy taky.

autor
20. zář 2024

Samozřejmě, že jsem řešila s pediatrem.. rostou zuby, to je normální, kdyby byl stav neúnosný a řval dlouho, mám dat panadol nebo nurofen.. tohle mi řekl. A s těma slintáčkama to u nás moc nefunguje, nebo spíš vůbec. Když je na břiše, což je většinu času, tak si cpe do pusy celé předloktí a tím pádem má úplně promočené rukávy neustále.