Zánět zubů u 18měsíční dcery?

hanydve
9. říj 2024

Ahoj, chtěla bych se optat, zda nemáte někdo zkušenosti. Dcerce se prořezává nahoře první stolička, jinak má všechny zuby prorizle. Je to druhý den, co je nachlazená, děsná rýma, občas zakasle a na horních jednickach ji zduřela dáseň. Není zarudlá, jen mi přijde prostě trochu nateklá. Nechce moc jíst, slinta. Může to mít souvislost s tou stoličkou nebo se jedná spíš o zánět dásní? U zubaře jsme byli prvně před měsícem. Čištění máme v pořádku. Ukazovala jsem, jak čistíme. Jednosvazkovým, zub po zubu. Takže neni na vině plak. Mám zkusit prozatím jen Heřmánkový čaj a nebo mundisal gel? Než poletím k zubaři.. děkuji.

zmrzlinka
9. říj 2024

@hanydve to je normální když se prořezávají zoubky ,že je dáseň oteklá.Muzes ji dát Nurofen proto bolesti.Namazat nějakým gelem na dásně.A ještě chladit pusu např.studenym jogurtem z lednice.

hanydve
autor
9. říj 2024

@zmrzlinka Joo já vím, že to je normální, ale že se jí prořezává stolicka a jakoby nateklé dásně má jen nad hornimi jedničkami. 🤔 Proto se bojím, aby z toho něco nebylo. Respektive ta stolička je napůl venku. Jen se jakoby dodělává.

veruuu_kubesovic
9. říj 2024

Jaký zanet dásní? Je ji 18 měsíců...
Prorezavaji se jí zoubky, u toho se běžně víc slinta, nechce moc jist, nikam bych nebehala, ale koupila v lékárně mundisal gel a natrela dasnicky, na noc případně nurofen ať se vyspi...

1pomnenka
10. říj 2024

Syn měl zánět dásní ve 2 letech a věř mi, že to opravdu poznáš. Ze všech dásní teče hnis, je to neskutečně bolestivé a nedokázal se ani napít. O jídle ani nemluvím.