Ahoj, chtěla bych se optat, zda nemáte někdo zkušenosti. Dcerce se prořezává nahoře první stolička, jinak má všechny zuby prorizle. Je to druhý den, co je nachlazená, děsná rýma, občas zakasle a na horních jednickach ji zduřela dáseň. Není zarudlá, jen mi přijde prostě trochu nateklá. Nechce moc jíst, slinta. Může to mít souvislost s tou stoličkou nebo se jedná spíš o zánět dásní? U zubaře jsme byli prvně před měsícem. Čištění máme v pořádku. Ukazovala jsem, jak čistíme. Jednosvazkovým, zub po zubu. Takže neni na vině plak. Mám zkusit prozatím jen Heřmánkový čaj a nebo mundisal gel? Než poletím k zubaři.. děkuji.
Jaký zanet dásní? Je ji 18 měsíců...
Prorezavaji se jí zoubky, u toho se běžně víc slinta, nechce moc jist, nikam bych nebehala, ale koupila v lékárně mundisal gel a natrela dasnicky, na noc případně nurofen ať se vyspi...
Syn měl zánět dásní ve 2 letech a věř mi, že to opravdu poznáš. Ze všech dásní teče hnis, je to neskutečně bolestivé a nedokázal se ani napít. O jídle ani nemluvím.
@hanydve to je normální když se prořezávají zoubky ,že je dáseň oteklá.Muzes ji dát Nurofen proto bolesti.Namazat nějakým gelem na dásně.A ještě chladit pusu např.studenym jogurtem z lednice.