Teplota při růstu zoubků, mám dát dětský Paralen?

hanivasi
26. bře 2015

ahojte, malý má 9 měsíců, rostou mu zoubky. Dneska je hodně plačtivý a má teploty. Mám mu dát do jídla dětský paralen? uškodí to? .....hrozně mě bolí, jak ho vidím nešťastného, jak se trápí.

zanri
26. bře 2015

a kolik má teplotu?

hanivasi
autor
26. bře 2015

@zanri ca 37,5 na čele (bezdotykovým teploměrem, takže bez měření v zadečku, tam je teplota vyšší).

zanri
26. bře 2015

to je bez odečtu, že? takže má jen mírně zvýšenou 37st (37,5max), já bych nedávala, malému se zrovna dneska prořezal 7. zoubek a je už týden rozmrzelý a protivka🙂, taky se zvýšenou teplotou, ale musí to bobek vydržet, protože, až by byl nemocnej, tak by mu pak prášky nemuseli zabrat. Mažu mu to Calgelem sřídavě s Aloclairem.

hanivasi
autor
26. bře 2015

@zanri a to nevadí, že hřeje jak kamínka? když si ho dám na sebe, tak mě až nepříjemně zahřívá hlavičkou.

zanri
26. bře 2015

@hanivasi - nevím, jestli to nevadí, ale rozhodující je teplota (a rozhoduje ta ze zadečku), a pak se to pozná, když se mu chytne na krk - to jestli není přehřátý či naopak, podle ručiček a nožiček se to nepozná. Malej taky chvilku jakoby hořel (úplně sálal teplo a měl červené tvářičky) a za chvilku byl studenej, střídalo se to tak po 15 minutách, Dr. mi říkala, že to je jak se ten zoubek tlačí ven, a pak povolí, a zase tlačí a tak pořád dokola, než se "prorazí". Já mu dávala hodně pít vlažný čaj, ale pak byly taky chvíle, kdy mi nedovolil se ani dotknout pusinky

annamartinkova
31. bře 2015

hanivasi: máme se zvýšenou teplotkou u růstu zubů také své zkušenosti 🙂 Určitě nevidím problém mu dát Nurofen sirup (nebo čípek). Ten je možný dávat od 3 měsíců - dávkování dle váhy. Nám vždy pomohl a navíc je protizánětlivý - což Paralen není. Když syn hodně plakal, hlavně večer před usnutím, tak jsem mu dala Nurofen a spal rozhodně klidněji. Určitě mu uleví od bolesti. Potom jsou k dostání v lékárně různé gely a mastičky na masáže roztoucích zoubků, ale s tím nemám osobní zkušenosti. 🙂