ahojte, malý má 9 měsíců, rostou mu zoubky. Dneska je hodně plačtivý a má teploty. Mám mu dát do jídla dětský paralen? uškodí to? .....hrozně mě bolí, jak ho vidím nešťastného, jak se trápí.
to je bez odečtu, že? takže má jen mírně zvýšenou 37st (37,5max), já bych nedávala, malému se zrovna dneska prořezal 7. zoubek a je už týden rozmrzelý a protivka🙂, taky se zvýšenou teplotou, ale musí to bobek vydržet, protože, až by byl nemocnej, tak by mu pak prášky nemuseli zabrat. Mažu mu to Calgelem sřídavě s Aloclairem.
@hanivasi - nevím, jestli to nevadí, ale rozhodující je teplota (a rozhoduje ta ze zadečku), a pak se to pozná, když se mu chytne na krk - to jestli není přehřátý či naopak, podle ručiček a nožiček se to nepozná. Malej taky chvilku jakoby hořel (úplně sálal teplo a měl červené tvářičky) a za chvilku byl studenej, střídalo se to tak po 15 minutách, Dr. mi říkala, že to je jak se ten zoubek tlačí ven, a pak povolí, a zase tlačí a tak pořád dokola, než se "prorazí". Já mu dávala hodně pít vlažný čaj, ale pak byly taky chvíle, kdy mi nedovolil se ani dotknout pusinky
hanivasi: máme se zvýšenou teplotkou u růstu zubů také své zkušenosti 🙂 Určitě nevidím problém mu dát Nurofen sirup (nebo čípek). Ten je možný dávat od 3 měsíců - dávkování dle váhy. Nám vždy pomohl a navíc je protizánětlivý - což Paralen není. Když syn hodně plakal, hlavně večer před usnutím, tak jsem mu dala Nurofen a spal rozhodně klidněji. Určitě mu uleví od bolesti. Potom jsou k dostání v lékárně různé gely a mastičky na masáže roztoucích zoubků, ale s tím nemám osobní zkušenosti. 🙂
a kolik má teplotu?