Nevíte jestli může mít vliv na hladinu vápníku v krvi růst zubů? Před 4 dny nám dr. z krve zjistila ,že má Míša nízkou hladinu vápníku a dnes jsem mu našla v pusince jakoby se nu začal prořezávat zoubek. Má bílou tečku,vypadá to na dvojku dole. je mu 4,5 měsíce
adriana, musim ta vyviest z omylu. zubky sa neprerezavaju do uknc. 5 mesiaca - je to individualne. nas maly ma dole dva zubky uz od 4. mes. a vidiet mu je asi 6 zubov, ale pochybujem, ze tak skoro vyjdu von.
ewuli, já bych řekla že ne, je to asi z velké části dáno geneticky. Hladina vápníku v krvi je regulovaná hormonálně. Jsou děti, které se téměř se zubem narodí a naopak některé mají první zub třeba v 10 měsících a s vápníkem v krvi to nemá nic společného.
adriano: sice je to hodně výjimečně, ale některé děti se už se zubem i narodí, takže je to fakt individuální. Některé děti už mají třeba ve třech měsících některé zuby venku.
Ve 13 měsících nemáme žádný 😉 /Jsme zdravé, dr.se nad tím naprosto nepozastavuje...to by nás už asi někam poslala, kdyby to s tím souviselo 😵 /
adrana1, keby sa mali zubky prerezavat do ukonc.5mesiaca,tak my nemame ani jeden a sme bezzuby, prvy zubok mu vysiel,ked mal moj maly 8 a pol mes. dnes mame 14zubkov a ma rok a pol, este stale ich nema vsetky, takze neviem,kde si prisla k tej teorii.
ewuli- prožezávání zubu určitě nesouvisí s hladinou vápníku, jelikož vápník pro růst zubů nutný je, ale ne na prořerzávání. Zuby má malý už hotové, jen se prořezávají. Nedostatek vápníku může souviset s nedostatkem vápníku ve stravě,možná s růstem dítěte, ale i z jiných důvodů, na které ti nejlépe odpoví lékař. Proč jsi se nezeptala co s tím a proč to je?
Od homeopata vím, že hladina vápníků u dětí prý klesá po 1 roce. Ale to prý má za následek nožičky do X a kazivost zubů....Jsou na to i konkrétní homeopatika, jako výživa...
Náš malý má poruchu funkce ledvin a s tímto podle dr. souvisí. Na to, že mu roste zub jsem přišla až po výsledcích krve a proto jsem se na to nezeptala. Dřív měl ale hodnoty v pořádku a občas měl vápníku až moc(před 4 týdny). Proto jsem si říkala,jestli to nemůže souviset s růstem zubů. Tak mě to trápí až se snažim přijít asi na nemožný
tak to je bude asi tak, jak říká mudra. Vše se upraví. 😉
aneza jsou i vyjímky ale větčinou od pátého měsíce
To nevím. Nám rostou od 2 měsíců. dvě trojky naho a dvě 3 dole ještě se neproklubali a tet nám začali růst jedničky na hoře. Máme je krásně vidět ale myslím si že nás budou trápit do pátého měsíce ukončeného kdy začínají se prozeřávat zoubky