Dceři je 3,5 a dostala jakási rovnátka viz foto. Má to mít na spaní. Problém je, že jak to strčí do pusy, okamžitě ji to nabere. Celý život kvůli mandli dýchá pusou a už má horní zuby přes. Měl to někdo? Zvykly si děti? Já si to moc nedovedu představit
@zelenaesmolda protože má blbý skus, horní zuby ji jdou do spodního rtu a pusu nedovře, mělo by ji to i naučit dýchat nosem
@te_reza
aha,ja jsem mela predkus,pusu jsem sice normalne zavrela ale i tak jsme to resili az kdyz jsem mela druhe zuby.
nejdrvi jsem mela rovnatka na vrchni zuby co se posouvaly klickem kazdy tyden a mely vytlacit ty vrchni zuby dopredu ale nenosila jsem je,nenavidela jsem to protoze jsem s nima sislala.
pak u jineho ortodoncisty jsem mela vyndavaci na spodni zuby,ktere naopak tahaly ty spodni zuby dovnitr a nahore klasicke fixni coz bylo daleko pohodlnejsi.
@zelenaesmolda U ortodontisty kam chodim já chodí bezne i malé děti s mocnými zuby. Dnes je doba ohledně rovnatek díky bohu úplně někde jinde. A zubař určitě ví lip co dělá než někdo od klávesnice, kdo daný chrup ani neviděl. O vzdělání nemluvě.
A mandli už máte vyřešenou? Pokud jsem to správně pochopila,tak dýchá pusou kvůli velké nosní mandli a zoubky jsou důsledkem toho? Pokud ano a mandle je stále velká,asi bych nejdříve vyřešila to,aby tím nosem mohla skutečně dýchat. Dcerka měla také velkou nosní mandli a nadavoval jí i větší kus jídla,jak najednou měla ucpanou pusu i nos. Jinak s rovnátky mám zkušenost já osobně,měla jsem fixní a teď mám na noc podobné jako má vaše dcerka a musela jsem si zvyknout postupně. Nandat třeba jen na chvilku, hezky to prodýchat a vyndat a postupně prodlužovat.
@hezz17
nerekla bych,tady na MK je to sam doktor,pozname tehotenstvi na dalku,dokonce i mimodelozni,tak proc ne zuby? 😃
ja nejak nechapu proc rovnat zuby,ktere vypadaji za dva roky cca...
@te_reza
jako uprimne se ji nedivim,ty rovnatka na horni patro jsou fakt hodne neprijemne,ja to taky bojkotovala a to mi bylo 10 a chapala jsem,ze je nosit musim.
ja jsem mela podobne rovnatka a vubec nechapu proc je ma kdyz ma teprv mlecne zuby?mela jsem jak vyndavaci tak fixni a fixni jsou teda rozhodne lepsi,tady ty jsem taky odmitala nosit.ve 3.5 letech bych s tim dceru vubec netrapila.