Zdravím☺️
Máme teď s dcerou (6m) trošku problémek, první zoubky jí vyrostly ve 4m, a teď poslední 4 dny večer usne, a za hodinku se probudí a jen pláče, chce moc spinkat ale nejde jí to, pořád sebou mele a pláče, je k neutišení. Uspávám pravidelně kolem 19:00-19:30, a vždy usla max do 20min, a spinkala až do rána a budila se mi jen na kojení.
Ale teď usne, třeba ve 21:00 se probudí, a fakt jen pláče a neusne ikdyž je moc unavená, nakonec mi dojdou síly koukat jak pláče a jdeme do obýváčku, kde je teda se mnou vzhůru třeba do 23:00 než usne fakt únavou a to ještě s pláčem. Myslíte že jsou to další zoubky nahoře? dásně tedy má maličko červené ale zatím nic nevidím, u těch prvních to bylo podobné, ale trošku prosvítaly, takže to bylo jasné. Popřípadě co na zoubky? Používala jsem gelík, ale podle mě nezabírá protože pláče furt. A Panadol nebo nurofen asi není dobré řešení? Děkuji mockrát všem. ❤️❤️
@mecaira jo? tak taky mě láká po nurofenu sáhnou ale nevím, nechci jí třeba oddělat játra jak mi bylo řečeno od dětské doktorky🤦🏼♀️ a jinak po obědě chodí spinkat doma kolem 12:30, a pak chodím ještě ven na procházky kolem 15:00, takže usne ještě tak na hodinku, někdy dvě. Ale vždy se probouzí max v 17:00, a ve 20:00 už je v posteli se mnou, myslíte že je to krátká doba? já pořád za boha nevím jaký interval by měla mít od posledního spánku do večera😶
Pro toto období je krom zubů typický také růstový spurt.
Tak nepereme nurofen cele dny. Jen když je fakt nejhuř co se týče zubů. Přes den spíš chladivá kousátka. Nám zuby rostly hodně rychle po sobě. Vyrostl jeden, vzdy jsem se tesil na klid a ono za dva dny byl zase bordel, protože rostl dalsi zubák. 😃 Nam se dřiv taky právě malá budila po hodinovem šlofiku někdy kolem 5té a pak v těch 7 prostě nespala. Co jsem četla už nevim kde , tak mezi posledním šlofíkem a nočnim spánkem má být nejdelší bdělé okno za den. Teď je u nas probuzeni z posledniho šlofiku kolem 3h odpo a pak jde spát až v 7 a pak prostě spinká. Nikde nečučim jak sůva 😃 Těžko radit no, každe dítě je jiné. Ale nam tohle pomohlo.
Pokud neměla teplotu a byla jen nevrlá a ufňukaná, tak jsem na noc dávala Viburcol čípky. Ty vždy pomohly a spala lépe. Když už měla teplotu, tak nurofen.
My prostě když je nejhuř, tak dame ten nurofen. Zkouseli jsme vsechny mozna homeopatika, gely atp. , ale bez změny. Po nurofenu klid.
Jinak dáváš na noc třeba i kašičku nebo něco? Po tom mi začala lépe spát. V kolik se probouzí z posledního šlofíku? Není moc blízko k večernimu spanku?
Jinak zoubky, to že nejdou vidět neznamena, že je netrápí. Moje osmičky, taky nejdou vidět, ale davaj mi zabrat. 😃
On ten spánek se hrozně mění u těch prcků a je tam hrozně moc věcí, které to ovlivňují. Takhle těžko říct, člověk na to musí přijít.