Růst zoubků (foto)?

14. zář 2024

Ahoj všem,
Může tohle být růst zoubků? Není to moučnivka?
Poslední dobou je strašně plačtivá, i když nebývá, nechce prso, jsou jí dva a půl měsíce.
K doktorce jdeme příští týden, ale ptám se kvůli zkušenostem.

prejeta_zaba
14. zář 2024

Nic moc tam nevidím. U moučnivky by měla bílý jazyk. Zuby prostě buď vyezou nebo ne, doporučovala bych se k tomu moc neupínat - ono to období "asi zuby" je pěkně dlouhé a dítě většinou řve kvůli čemkoliv jinému, takže si téma zubama moc nepomůžeš. 😅 Co čekáš, že s tím udělá doktorka?

malytlustyhroch
14. zář 2024

Mne prijde, ze se ji tam ty zuby rysuji pekne. Nasi vzdycky byly nestastny ze zubu min mesic predem. Jednomu vyrostl prvni zub uz pred 3 mesicem a tipovala bych si, ze u vas to bude taky co by dup. U jednoho ditete pomahaly geliky a koustaka, ale u toho, co mu rost zub takhle brzo, tak pomahalo,jenom mit dudliky v mrazaku a kdyz plakal, tak mu dat dudlik z mrazaku, kdyz ho bolely zuby, tak se uklidil (a kdyz to byl jiny problem, tak se na me dival jako na idiota "matko, kdo by chtel studenej dudlik.")
Moucnivka vypada jinak, to je takovej bilej povlak, nereknu ti, ze ji nema, ale na fotce videt neni.

autor
14. zář 2024

@prejeta_zaba no jakoze by mi rekla, at se uklidnim 😄

autor
14. zář 2024

@malytlustyhroch dudaky do mrazaku vyzkousim, diky 🙂

malytlustyhroch
14. zář 2024

A na "nechce prso" hodne pomaha kojit, kdyz dite spi/v polospanku, pripadne pustit na plny pecky bilej sum, treba z youtubu nebo z digestore, ty decka to vetsinou uvede do takovyho trochu oblbnutyho stavu, pry jim to pripomina hukot krve v dobe, kdy byly v deloze. Prisajou se a nepremejslej. Pripadne si najdi rady k heslu "bojkot kojeni" - nekomu pomaha treba chuze atd. vetsinou to prejde do par dnu, ale samozrejme je potreba sledovat, jestli dite nejevi znamky dehydratace, kdyby mela treba suche sliznice, byla apaticka, to by bylo na pohotovost.
Mne u jednoho dite teda bojkot trval dyl, ale on mel hodne specifickej problem, nakonec jsme to zvladli prave diky tomu sumu. Dehydrataci jsme nastesti ani s jednim resit nemuseli, ale i normalni prubeh je celkem psychicky narocnej.

autor
14. zář 2024

@malytlustyhroch dekuji, no snad to brzo prejde. 🫣

patypresdevaty
16. zář 2024

To má celý nějaký divný ty dásně... skoro bych tipla nějakou nemoc - aftózní stomatitida nebo tak něco. Přijde mi jak když tam má chuděrka afty

autor
16. zář 2024

@patypresdevaty no, ze by to bylo takhle pravidelne?
Ted ji tedy hodne pomahaji ty studene dudliky.

elesse
16. zář 2024

Kdyz pomuze studene a calgel, nektreba resit diagnozu🙂)