ahojky moje 3 měsíční holčička má na dolní straně na dásni malinký puchýřek dásen malinko v tom místě zarudlá a takový vodnatý puchýřek nevíte od čeho by to mohla mít? 😒
Syn to měl teda taky na rtu,na horním upřostřed,ale nekojila jsem,měl to asi od flašky.dr to viděla a nic nám na to neříkala a časem to zmizelo,ale pokud to má na dásínku,může jít o aft.
Puchyrek ve stredni care na rtu byva od kojeni, takovy mozol. Na dasni me napadaji Epsteinovy perly (neco jako milia na kuzi), zmizi to samo, taky se v pusince muze ve vyvodu male slinne zlazky hromadit slina a udela se puchyrek, ktery praskne. Afta je sice zpocatku taky puchyrek, ale rychle praska, a pak to vypada tak, ze je bilosedy ovalek a kolem nej je jasne zarudnuti. Udela se na nerohovejici sliznici, takze z vnitrni strany rtu (vestibulum), tvarich, mekkem patre, hranach a spodine jazyka, nebyva na dasni a tvrdem patre.
@pavlanatlinka vidim to na tu E. perlu nebo hromadeni sliny, takze nic vazneho, melo by to zmizet 😉
jestli nemáš,kup si v lékárně Methylrosanilinn chlorid (genciánový roztok 1%).je to ta fialová vodička,co hodně špiní,ale pomáhá.
Ja myslela, ze gencianka je do ust karcinogenni.
Náš malý má v pusině takové bílé flíčky, vypadají na první pohled, jako kdyby mu tam rostly zoubky, ale dle doktora i zubařky se jedna o "noduly" cystičky, které nebolí a nic nedělají a po čase zmizí, nejpozději než je nahradí zoubky. Tak to neřeším, nic se na to nedává. Z vrchu to vypadá jako bílý povlak, z boku jako puchyřky.
Karcinogenita genciánové viloeti se neprokázala, ale na sliznice s ní opravdu opatrně, má jiné vedlejší účinky. V žádném případě nedávat 1%, bezpečné ředění pro děti je dnes 0,1 - 0,2 % a do úst maximálně jednou týdně. Sice to není přímo odpoveď na otázku, ale měla jsem potřebu to napsat 🙂
moje děti měly puchýřek, ale na rtu, ne na dásni, je to od kojení