Ahoj
prosím jak dlouho trvá než se zub prořeže? Jak dlouho to trvalo Vám?
Brečeli Vám miminka i přes den? Nebo brečí jen na večer/ v noci?
Malý už asi týden vždy před spaním nebo chvíli před ním řve, ale brečí opravdu hodně někdy i hodinu v kuse a je jedno jestli ho chovám nebo je na hrací dece nebo ho nechám v postýlce (vybrečet ho nechci nechat - ale někdy musím i na záchod) Brečí tak jako nikdy i když ho trápilo bříško - myslela jsem, že je to zas bříško, že třeba hodně sladkého, ale vypadá to na zub má dole takový bílí stín - výběžek.
děkuji
asi jak u kterého dítěte, syn měl první zub přesně v roce a nevím o žádném, teď mu akorát dorůstaly poslední stoličky a vubec nevím kdy a jak mu rostly, nikdy s tím neměl problémy. 😉 nosí jantarové korálky, zda to mělo učinek neposoudím
Jak které dítě. U prvních dvou dětí jsem vůbec nevěděla že jim lezou zuby a do roku měli všechny venku. Třetí dítko je protivný řve, celou noc je u prsa a zub se jí prořezal asi po měsíci utrpení.
@pavlapl díky počítám s tím, že každé je jiné - no malý brečí už asi týden hodinu navečer a pak ho nějak ukolébám nebo usne vyčerpání a pak v noci spinká a budí se jen 1-2x na jídlo > záleží kdy usne většinou teď už jen 1x
Má teprve 4 měsícem, ale i dle rehabilitační sestry kde jsme dnes byli je tam výběžek na zub. Tak uvidím
děkuji za reakce
dobré ráno, dovolím si použít tuto diskusi, protože máme podobný problém - minulý týden synkovi postupně během 3 dnů vyrašily první 3 stoličky...jenom hodně slinil a měl 2dny průjem, jinak žádná velká reakce nebyla...ale v pondělí navečer začal být hodně protivný..šáhla jsem mu do pusinky a škrábla mě už i čtvrtá..jenže během hodiny malý dostal teplotu (vždy pod 38)..plakal..mazala jsem calgelem a dávala panadol sirup...vždy, když to zabralo, byl malý jen mírně nerudný...včrea začala teplota pomalu ustupovat, už je jen okolo 37, ale začal být na ten zoubek víc citlivý - nechce jíst nic tvrdšího, aby nemusel kousat, dokonce ani gel už moc nepomáhá - dřív měl rád, když jsem mu to místo hezky masírovala..teď pláče...při dnešním osahání jsem zjistila, že zoubek moc nepovyrostl...malý mi nesní nic jiného než cokoliv kašovitého...a i tak ho asi bolí otvírání pusinky - extra zarudlé to ale nemá..ostatní zoubky po prořezání rostly celkem rychle, prořezaly se bez problému během dne max dvou...tenhle mu ale dává zabrat...tak nevím, jestli mám ještě počkat a vydržet, že je to normální, když nějaký víc pozlobí nebo s ním někam zajet, když se to po 3 dnech moc nelepší...děkuju za rady 🙂
Nám to teda trvalo týden,ale malá to teda tak nějak zvládala,teda až na ty vysoké teploty. 😉
U prvního dítěte jsem o růstu zubů vůbec nevěděla, až na první spodní dvě jedničky kdy probrečelo dvě noci. Teď s druhým je to záprřah, třetí měsíc v kuse a pořád není konec. Teď se klubou horní jedničky (dole má čtyři zoubky a nahoře dvě dvojky) a je to tedy výživný 😖 Dásně černomodrý, nateklý, navečer horečky a pláč. Zatím jsem neobjevila co by zabralo ☹
Děkuji zuby máme už pěkných pár dní 🙂 > vlastně skoro měsíc a a nic velkého jsem nezaznamenala - pokud to dřívější brečení bylo k tomu netuším. Celý den byl protivný, ale také byl po očkování takže jsem tomu nějak nepřikládala důraz, ale pak nevím ani kvůli čemu jsem se podívala do pusy a vidím nějaký 2 fleky vzala jsem lžičku a cinkala - já chodila po domě cinká cinká > jak praštěná 🙂 > během pár dní se prořezali, že byli už vidět a nějaké velké brečení naštěstí nebylo 🙂. Prořezali se nějak po 5 měsíci (kolem 5.)
Doufám jen že ostatní zuby půjdou také tak 🙂 Nezávidím těm co probdí noci já bych byla strašně nervózní a podrážděná.
my máme velmi těžký průbeh prořezu zubu, prvni zuby se synovi klubaly az po 13 mesici a to mel dasne natekle cca 4mesice + k tomu horečky, bolesti, plač, snad všechny priznaky od prujmu po rymu.